10 destinații superbe din Europa – gândul
 
Sun, Sep 16th, 2018

10 destinații superbe din Europa

Atunci când auzi „Europa” îți vin în minte cele mai cunoscute destinații, cum ar fi Paris, Londra, Roma.

Fără îndoială, reprezintă locurile pe care trebuie să le vezi neapărat, dar dacă îți dorești o vacanță în locuri la fel de frumoase și mai puțin liniștite, pentru ce ai opta?

Îți prezentăm o listă de 10 destinații superbe și mai puțin aglomerate, unde poți avea o vacanță de vis:

goreme_turkey

Goreme, Turcia

Muzeul Național în aer liber din Goreme, un complex monahal de mai multe biserici săpate în piatră și capele acoperite cu fresce, este unul dintre cele mai cunoscute locuri de atracție turistică din Turcia.

Ar fi să le admiri și dintr-un balon cu aer cald de la sute de metri înălțime.

torun_poland1

Torun, Polonia

Acest oraș gotic, este mai puțin aglomerat decât Varșovia și Cracovia. Are o scenă de teatru înfloritoare și a fost locul unde s-a născut Copernic. O altă atracție turistică este Muzeul Turtei Dulci.

manarola_italy

Manarola, Italia

Cel mai vechi și al doilea cel mai mic oraș din orașele  Cinque Terre. Vei găsi fructe de mare proaspete din Marea Ligurică, vin dulce Sciacchetra, liniște și pace, pentru că nu este permis accesul mașinilor.

icaria_greece

Ikaria, Grecia

Trebuie să existe ceva în apă pe această insulă grecească, pentru că locuitorii trăiesc, în mod obișnuit, până la 100 de ani. Trebuie să vizitezi acest loc în perioada mai-octombrie pentru Panagiria, festivalurile uriașe care marchează diferite sărbători religioase și au loc o dată sau de două ori pe săptămână.

hallstatt_austria

Hallstatt, Austria

Uneori numit „perla Austriei”, acest sat pitoresc fără mașini, este înconjurat de mine de sare, care face excursiile fascinante.

alesund_norway

Alesund, Norvegia

În Alesund, vizitează Parcul Oceanul Atlantic care reprezintă cel mai mare acvariu de apă sărată din Europa de Nord și se găsește în zona conservată Tueneset. Ai putea să mergi în decembrie pentru a schia în Alpii Sunnmore.

kotor_montenegro

Kotor, Muntenegru

În Muntenegru se află cel mai mare canion din Europa, Canionul Tara. Kotor este un oraș de pe coasta Muntenegrului, denumit și Veneția Muntenegrului, care are deschidere la cel mai frumos golf, Golful Kotor.

Este înconjurat de un zid impresionant, iar centrul istoric este unul dintre cele mai bine protejate orașe medievale din această zonă. UNESCO a pus acest oraș pe lista „Moștenirilor culturale și naturale ale lumii”.

piran_slovenia

Piran, Slovenia

Străzi înguste și alei gotice șerpuiesc prin acest oraș istoric sloven, așezat la capătul unei peninsule subțiri. Orașul este atât de mic, încât poți face o plimbare de 30 de minute dintr-un capăt în altul.

rovinj_croatia

Rovinj, Croatia

Situat lângă Marea Adriatică, Rovinj este un port activ pescuit și se mândrește cu o vreme mediteraneană incredibilă. În apropiere se află Parcul Național Brijuni, unde poți vedea vile romane antice și rămășițele unui palat bizantin.

Porto

Porto, Portugalia

Deși este al doilea oraș ca mărime din Portugalia, adesea este pus în umbră de Lisabona.

Un loc plin de clădiri viu colorate și viață culturală activă. Vizitează Mercado do Bolhao, o piață masivă de unde poți alege delicii culinare de la pâine proaspăt coaptă, până la pește abia prins.

Un articol adaptat de pe: purewow.com hubbit.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved