10 lucruri pe care oamenii inteligenți nu le spun niciodată în public – gândul
Sat, Nov 11th, 2017

10 lucruri pe care oamenii inteligenți nu le spun niciodată în public

Acestea sunt cele 10 lucruri pe care nu le veți auzi niciodată de la o persoană inteligentă din punct de vedere emoțional:

1 Nu este corect

Persoanele mature sunt conștiente de faptul că viața nu este corectă. Se poate întâmpla ca o situație să fie tratată complet greșit si cu o nedreptate flagrantă.

Dar oamenii din jurul nostru care nu sunt familiarizați cu asemenea incidente sau cu oricare alte lucrurile anterioare tratate necorespunzător nu vor înțelege despre ce vorbești. De asemenea, spunând acest lucru problema nu se va rezolva.
În loc să vă simțiți rău, mai bine concentrându-vă atenția și faceți eforturi pentru putea rezolva problema.

Aceste fapte vă vor ajuta să vă simțiți mai bine și să rezolvați și problema

2 Pari obosit

Nu putem ști niciodată sigur ce se întâmplă în viața altei persoane. Spunând asta cuiva, indiferent de intențiile tale bune, își va da seama că toată lumea le poate citi problemele uzitându-se la fața lor.

Deci, în loc să spui altcuiva că pare obosit, încercați o abordare mai empatică, întrebându-i dacă totul este bine. Acest lucru va arăta că sunteți îngrijorat de faptul că se întâmplă ceva în viața lor.

3 Afirmațiile tale

Aceasta includ și ceva de genul „Pentru o femeie ați realizat atât de mult” sau „Arăți grozav pentru vârsta ta”.

Atât cât putem trebuie să evităm aceste afirmații, pentru că știm, că se pot interpreta greșit mai ales când este vorba de vârstă sau gen. Spunând lucruri de genul acesta, persoana cu care vorbești se poate simți ofensată. Complimentează doar persoana , nu include vârsta sau genul.

4 După cum am mai spus

 

Acest lucru ar putea însemna că vă simțiți insultat pentru că trebuie să vă repetați sau că nu sunteți înțeleși, însă puteți fi perceput snob și oamenii ar putea avea impresia că vă simțiți superior față de ei. Repetarea acelorași lucruri de mai multe ori poate fi frustrant, totuși clarificați ceea ce spuneți fără a face o verbalizare a frustrării.

5 Tu niciodată …sau tu întotdeauna ….

Nimeni nu face ceva întotdeauna sau niciodată. Aceste cuvinte pot da impresia de lipsă de onestitate sau dramă și sunt folosite pentru a răni sentimentele altcuiva. Încercați să explicați celeilalte persoane ce a făcut greșit și să oferiții exemple.

6 Mult noroc

Norocul este ceva asupra căruia nu avem control și este influențat de alți factori pe care nu îi putem schimba. De exemplu, dacă câștigi la loto este noroc curat și nu poți face nimic pentru a crește aceste șanse.

Chiar dacă aceasta este o zicală comună care arată o bună intenție, este mult mai bine să spuneți „Știu că aveți ceea ce este necesar ” sau „Sigur aveți asta în geantă”. Acest lucru îi poate amplifica încrederea în propria persoană, mai degrabă decât credința în noroc.

7 Nu contează pentru mine

O persoană care vă solicită opinia înseamnă că vrea să audă ce credeți dumneavoastră despre un anumit subiect. Evitarea răspunsului spunând „nu contează” poate sugera că situația nu vă interesează deloc sau că nu considerați că ar trebui să vă pierdeți timpul pentru a vă spune părerea. Cu toate acestea, dacă nu aveți timp în acel moment, spuneți-i persoanei că o veți contacta cât mai repede cu putință pentru a dezbate subiectul respectiv.

8 Cu tot respectul

Folosind această expresie nu înseamnă că îi arăți respect persoanei cu care vorbești. Limbajul trupului, intonarea vocii, modul în care îți alegi cuvintele spun mai multe despre respect, decât să folosești această expresie.

9 Ți-am spus eu ..

Acest lucru arată superioritatea și te face să pari un băiat (o fată) tânăr(ă) din cauza tonului imatur. Dacă ați avertizat pe cineva despre consecințele acțiunii lor și au eșuat, spunându-le ” ți-am spus eu „ nu va schimba situația. Nu este chiar o critică constructivă, așa că, în loc să evidențiați eșecul persoanei , încercați să o ajutați să se recupereze pentru a găsi o cale de a rezolva problema.

10 Renunț

Aceasta este un cuvânt pe care îl folosim atunci când există o provocare în fața noastră, pe care noi credem că nu o vom putea depăși niciodată. Poate include un șef oribil, un proiect greu, un colaborator disprețuitor etc. Cu toate acestea, atitudinea noastră este singurul lucru care se află între noi și succesul nostru. Nu vă pierdeți niciodată credința în capacitatea dumneavoastră de a realiza lucruri și de a vă motiva , așa că spuneți-vă „Pot să fac asta”.

Sursa: usefulgen.com www.andreilaslau.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
... ...
All Rights Reserved