12 fructe cu coajă care necesită înmuiere în apă înainte de consumare. Vezi mai jos de ce! – gândul
Sat, Apr 21st, 2018

12 fructe cu coajă care necesită înmuiere în apă înainte de consumare. Vezi mai jos de ce!

Înmuierea fructelor cu coajă şi a seminţelor în apă asigură, pe lângă o decojire mai uşoară, şi o neutralizare a enzimelor şi o îndepărtare a taninilor periculoşi. Apa folosită la înmuiere nu trebuie niciodată refolosită.

La fel ca cerealele, fructele cu coajă conţin acid fitic, o substanţă care le protejează de prădători până la maturizare. Acest acid împiedică digerarea completă a fructelor şi seminţelor.

La înmuierea în apă, fructele cu coajă îşi pierd acidul fitic şi inhibitorii enzimatici, ceea ce înseamnă că pot fi digerate în totalitate fără efort, nutrienţii conţinuţi devendind uşor disponibili pentru organism.

Iată timpul de înmuiere pentru diferite tipuri de seminţe şi fructe cu coajă:

1. Macadamia: 4 ore

2. Seminţele de in: 6 ore

3. Nucile caju: 6 ore

4. Seminţele de dovleac: 7 ore

5. Nucile: 8 ore

6. Nucile de pin: 8 ore

7. Seminţele de broccoli: 8 ore.

8. Nucile pecan: 8 ore

9. Alunele: 8 ore

10. Migdalele: 12 ore

11. Seminţele de lucernă: 12 ore

12. Boabele de năut: 12-48 ore

Se recomandă schimbarea apei la fiecare 8 ore pentru seminţele şi fructele cu coajă care necesită o înmuiere mai îndelungată.

sursa secretele.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
... ...
All Rights Reserved