23 şi 69. Cifrele fericirii – gândul
 
Sun, Jul 28th, 2013

23 şi 69. Cifrele fericirii

Dintr-un studiu recent reiese că vârstele la care oamenii se simt cei mai fericiţi sunt la 23 şi 69 de ani

Tocmai când se stabilise că 33 de ani este noul 20, un nou studiu indică că vârstele în care suntem cei mai fericiţi şi satisfăcuţi sunt, de fapt, 23 şi 69 de ani, potrivit revistei „Time”.

Studiul care a identificat două apogee ale perioadelor de fericire şi satisfacţie din viaţa oamenilor a fost condus de Centrul de Performanţă de la Şcoala de Economie din Londra, şi a mizat pe participarea masivă a 23.161 de oameni, cu vârste cuprinse între 17 şi 85.

Potrivit rezultatelor, la 20 de ani are primul apogeu al fericirii, fiind urmat de un declin până la mijlocul anilor 50 din existenţa unui om, urcând din nou către un al doilea punct culminant al fericirii până la sfârşitul anilor 60, îndreptându-se către un alt declin ce are loc în jurul vârstei de 75 de ani. „Dacă te confrunţi cu criza vârstei de mijloc, declanşată de decizii de viaţă sau ambiţii neîmplinite, zile mai bune vor veni, mai exact, în jurul vârstei de 55 de ani, când nivelul fericirii începe din nou să urce”, scrie revista „Time”.

Desigur, rezultatele nu sunt inevitabile, totul depinde de atitudinea fiecărui om vizavi de viaţa lui. Un alt studiu recent, realizat pe mii de respondenţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 56 de ani, a descoperit că cei care au fost tineri extrovertiţi, stabili emoţionali au tendinţa să fie mai fericiţi odată ce se apropie de pensie decât cei reticenţi sau care au experimentat turbulenţe emoţionale în tinereţe.

„Din nou, acestea sunt tendinţe, nu garanţii, iar o judecată sănătoasă cu care privim fericirea are impact asupra longevităţii şi sănătăţii noastre. Să descoperi ceea ce te face fericit sau să îmbunătăţeşti circumstantele vieţii care te face nefericit ar putea adăuga timp de calitate vieţii tale”, conchide „Time”.

sursa: adevarul.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved