3 greșeli pe care le facem când ne spălăm pe dinți – gândul
Thu, Apr 20th, 2017

3 greșeli pe care le facem când ne spălăm pe dinți

Se spune că dantura este o carte de vizită la fel de importantă ca mâinile sau igiena corporală. Indiferent dacă genetica ne-a ajutat sau nu cu o dantură de Hollywood, depinde de noi să o menținem sănătoasă.

Principalele două reguli pe care cu siguranță le cunoaștem sunt că trebuie să ne spălăm pe dinți de cel puțin 2 ori pe zi și că măcar o dată pe an trebuie să vizităm medicul stomatolog. Noi vă recomandăm să faceți acest lucru la 6 luni, fiindcă în cazul danturii, prevenția este extrem de importantă. În plus, la orice semn de sângerare gingivală, de sensibilitate neobișnuită sau de durere, programați-vă la stomatolog.

Ce nu știm este că deși respectăm regula spălatului pe dinți de 2 ori pe zi, facem câteva greșeli care pot diminua efectul periajului. Mai exact, 7 din 10 persoane fac cel puțin una dintre greșelile despre care vă spunem în continuare.

Sensul de periaj corect

Periajul dinților nu se realizează haotic, fiindcă igienizarea se poate face incomplet. Pentru toată dantura, partea exterioară și partea interioară a dinților se curăță cu mișcări de sus în jos și invers, care sa favorizeze pătrunderea perilor periuței de dinți în spațiile dintre aceștia. Prin împingerea către partea exterioară a dintelui, eliminăm orice resturi de mâncare. Dacă periem dinții de la stânga la dreapta, nu facem decât să plimbăm bacteriile dintr-o parte în alta.

În cazul măselelor, e important să ne asigurăm că le periem în totalitate, chiar și pe cele plasate în spate. Periem ușor și partea de sus a acestora, zonele unde în general apar cariile. Nu uitați nici de părțile din spate ale dinților. Deși poate fi mai dificil să ajungem cu periuța acolo, este vital să nu omitem nici aceste zone. Completați apoi periajul cu ață dentară și apă de gură.

Trebuie să curățăm mai mult decât dinții

Știați că peste 80% dintre bacteriile din cavitatea noastră bucală nu se află pe dinți? Atunci când realizezi periajul dimineața și seara, e important să curățăm ușor și suprafața limbii, obraji sau gingiile.

Periuțele de dinți moderne prezintă pe spate o peliculă cu peri fini, care poate fi folosită în acest scop. Dacă nu aveți așa ceva, puteți folosi și periuța de dinți pe care o aveți deja, însă mișcarea trebuie să fie foarte delicată, altfel riscață să vă zgăriați limba sau mucoasa din cavitatea bucală.

Apa de gură are și ea un rol important în acest sens, clătind gura în totalitate. Folosește-o după periaj și uneori chiar pentru gargară.

Suntem prea insistenți și nu avem periuța de dinți potrivită

Din cauza moștenirii genetice și a stilului de viață, mulți dintre noi au o dantură sensibilă. Acest lucru se agravează din cauza consumului de cafea, tutun, alcool, alimente acide sau care pătează dinții. Iar un periaj foarte agresiv nu face decât să agraveze aceste probleme. De aceea este important să ne cumpărăm o periuță de dinți adecvată danturii noastre, variantele „soft” sau „medium”.

Când periezi dinții, ai grijă să nu apeși prea tare, mișcarea să nu fie prea energică și, cel mai important, să nu rănești gingiile. Periajul prea agresiv poate cauza sângerări gingivale și, în timp, chiar retragerea acestora.

sursa: doc.ro

 

Displaying 1 Comments
Have Your Say

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
... ...
All Rights Reserved