33 de gânduri îndrăznețe și dure spuse de Charles Bukowski care te vor provoca să te trezești la realitate – gândul
Mon, Aug 6th, 2018

33 de gânduri îndrăznețe și dure spuse de Charles Bukowski care te vor provoca să te trezești la realitate

Charles Bukowski a scris despre viață, relații și alcool. Realismul pe care îl redă Bukowski este atât de dur încât ne face să ne punem pe gânduri, să privim altfel viața și să deschidem larg ochii. Gândurile sale îndrăznețe  pe care ți le  vom prezenta mai jos te vor trezi din amorțeală, din starea de confort și vei putea conștientiza unele lucruri pe care de foarte multe ai ales să le negi.

 1. Trebuie să mori de câteva ori înainte să trăieşti cu adevărat.
 2. Dacă bine ne gândim, ar trebui să simţim mai mult şi să gândim mai puţin.
 3. Problema omenirii este că oamenii inteligenţi sunt plini de îndoieli, în timp ce oamenii proşti sunt plini de încredere.
 4. Oamenii joacă în cel mai măreţ spectacol al lumii, iar intrarea e gratuită.
 5. Ce este teribil nu este moartea, ci vieţile pe care unii nu şi le trăiesc înainte de a muri.
 6. Nu lucrurile importante ne scot din minţi, nici o iubire pierdută, ci şiretul care se rupe când suntem grăbiţi.
 7. Prostia este că lumea este poluată de miliarde de oameni, care nu ştiu ce să facă cu timpul lor decât să-l omoare; şi pe tine la fel.
 8. Ni se cere mereu să înţelegem punctele de vedere ale altor persoane fără să conteze cât sunt de  demodate, prosteşti sau pline de ură.
 9. Două dintre cele mai mari invenţii ale omului au fost patul şi bomba atomică. Prima invenţie ne ţine departe de plictisiri, a doua le elimină.
 10. Sunt puţine sufletele libere cu adevărat, dar când te întâlneşti cu ele le recunoşti imediat, mai ales pentru că îţi dă un sentiment de bine faptul de a vă găsi împreună.
 11. Există îndeajuns de multă înşelăciune, absurdă violenţă plină de ură în omul de rând pentru a aproviziona orice armată sau orice zi anume şi cei mai pricepuţi în crime sunt cei care predică împotriva crimelor, iar cei mai dedaţi urii sunt cei care preaslăvesc dragostea şi cei mai meseriaşi în război sunt cei care laudă pacea.
 12. Oricine trebuie să-nţeleagă că totul îi poate dispărea într-o clipă: pisica, femeia, slujba, patul, pereţii, camera, tot ce-a clădit în jurul lui e clădit pe nisip  şi orice cauză, indiferent cât de îndepărtată: moartea unui copil în Hong Kong sau un viscol în Omaha… te poate distruge.
 13. Viaţa e frumoasă dacă îi dai voie să fie.
 14. Începi salvarea lumii salvând câte o singură persoană. Orice altceva este romantism pompos sau politică.
 15. Niciodată să nu distrugi cu cuvintele ceea ce ai creat cu liniştea.
 16. Sunt multe uşi deschise, există o lumină undeva. S-ar putea să nu fie foarte strălucitoare, dar ea învinge întunericul.
 17. Toate femeile sunt diferite. În general, par o combinație între ce-i mai bun și ce-i mai rău, dintre magic și groaznic. Totuși, mă bucur că există.
 18. În vreme ce bărbații se uită la un meci de fotbal, beau bere sau joacă popice, ele, femeile, se gândesc la noi, concentrându-se, studiindu-ne, hotărând dacă să ne accepte, să ne arunce, să ne schimbe, să ne omoare sau, pur și simplu, să ne părăsească.
 19. Sunt căsătorit, însă fără să am vreo femeie. Femeia mea este viața.
 20. Un intelectual vorbește despre un lucru simplu într-un fel complicat, un artist vorbește despre un lucru complicat într-un fel simplu.
 21. Arată-mi o persoană care trăiește singură și are bucătăria curată și ordonată și-ti voi demonstra că în 8 cazuri din 9, sunt perosnae cu un caracter detestabil.
 22. Dacă ai reușit sa păcălești pe cineva, nu înseamnă ca acel cineva e prost, înseamnă ca a avut mai multă încredere în tine decât meritai.
 23. Să te uiți la toate mizeriile la televizor a devenit atât de banal, încât lumea nici nu și mai dă seama că se uită numai la gunoaie.
 24. Asta-i problema cu băutul, m-am gândit, în vreme ce-mi turnam un pahar. Dacă se întâmplă ceva rău, bei ca să uiţi; dacă se întâmplă ceva bun, bei ca să sărbătoreşti; dacă nu se întâmplă nimic, bei ca să se întâmple ceva.
 25. Viaţa ta este viaţa ta nu-o lăsa să fie îngenuncheată în mocirlă. Stai de veghe.
 26. Unii oameni pur şi simplu caută nefericirea, au darul de a o extrage din orice situaţie existentă, vânând orice slabiciune, orice eroare insignifiantă pentru ca apoi apoi să devină ei înşişi răutăcioşi şi răzbunători. Oare ei chiar nu realizează că viaţa este atât de scurtă? Și să o mutilezi  în halul acesta… nu va exista niciodată, niciodată vreun mod de a recupera toată această risipă inutilă.

 27. Carnea înveleşte oasele şi ei pun şi-o minte acolo şi uneori şi-un suflet şi femeile sparg vaze de pereţi şi bărbaţii beau prea mult şi nimeni nu-şi găseşte perechea, dar o ţin tot într-o căutare târându-se în paturi, afară din paturi. Carnea înveleşte oasele şi carnea caută ceva mai mult decât carnea.
 28. Nu te da la o parte, treci mai departe.
 29. Dar problemele şi durerea ţin omul în viaţă; sau încercarea de a le ocoli.
 30. Fără literatură viaţa este un infern.

 31. Uneori singurătatea nu înseamnă să fim singuri.
 32. E aşa de greu trecem liniştiţi peste linia emoţională care desparte femeia de bărbat.
 33. Nu dezveli dragostea mea, ai putea afla un manechin; nu dezveli manechinul, ai putea afla dragostea mea.

sursa devorbacutine.eu

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved