4 lucruri pe care menstruaţia le spune despre tine – gândul
Tue, Jul 21st, 2015

4 lucruri pe care menstruaţia le spune despre tine

De cele mai multe ori, semnalele şi indiciile pe care le ai în zilele delicate ale lunii pot să arate alte afecţiuni. Iată despre ce este vorba:

Sindromul premenstrual

Sindromul premenstrual este o stare fizică în care sunt incluse diverse simptome ce recidivează în mod tipic în cursul unei anumite faze a ciclului menstrual, de obicei cu o 7-10 zile înainte de începutul menstrei. Practic, fiecare femeie resimte cel puţin un simptom al sindromului premenstrual la un moment dat al vieţii.

Femeile cel mai frecvent afectate de sindromul premenstrual sunt cele care au trecut printr-o schimbare hormonală majoră, aşa cum se poate întâmpla după naştere, un avort spontan sau provocat sau ligaturarea trompelor uterine. Femeile care întrerup contraceptivele orale pot de asemenea observa o accentuare a simptomatologiei sindromului premenstrual până la restabilirea echilibrului hormonal.

Menoragia

Abundenţa exagerată a ciclului menstrual este cauzată de un dezechilibru al hormonilor precum progesteron sau estrogen, pubertate, infecţii, inflamarea cervixului, hipotiroidism, tumori necanceroase ale uterului sau schimbări în dietă.

Durerea menstruală

Poate reprezenta un simptom clasic al sindromului menstrual sau în cazul în care se manifestă sub forma unor dureri îngrozitoare la începutul menstruaţiei, pot indica anumite afecţiuni medicale precum: fibrom uterin sau boală inflamatorie pelvină.

Menstruaţia neregulată

Un ciclu normal durează între 21 şi 35 de zile. În primii ani de menstruaţie, ciclurile sunt lungi şi neregulate, iar odată cu înaintarea în vârstă devin mai scurte şi neregulate. Oricum,este posibil ca menstruaţia să nu fie niciodată regulată, adică în unele luni va dura mai mult, în altele mai puţin. Acest lucru nu este anormal. Ce ar trebuie să te îngrijoreze sunt schimbările bruşte. Dacă ai un ciclu regulat care dintr-o dată devine foarte neregulat, atunci mergi la ginecolog.

sursa: euforia.tv, foto: www.steadyhealth.com

Загрузка...

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved