6 obiceiuri zilnice care te ajută să eviți apariția cancerului la sân – gândul
Mon, Jan 20th, 2014

6 obiceiuri zilnice care te ajută să eviți apariția cancerului la sân

Poate și datorită Angelinei Jolie și intervenției sale radicale, de dublă mastectomie, se vorbește mai mult în această perioadă despre pericolul reprezentat de cancerul la sân și, în special, despre prevenția necesară.

Pe lângă testele medicale obligatorii, mamografiile anuale și mersul la medic la descoperirea oricărui nodul, e bine să știm că există lucruri pe care le putem face regulat pentru a reduce riscul apariției aceste boli:

1. Evită parabenii

Parabenii se găsesc în majoritatea produselor cosmetice, atât în cele de machiaj, cât și cele de îngrijire a părului și a corpului. Aceștia au un efect nedorit, imită funcția diverșilor hormoni și în special a estrogenului. Din păcate, aceștia au fost legați de tumorile de cancer la sân și nu doar o dată. Cel mai recent studiu, apărut în Journal of Applied Toxicology, a descoperit că în cazurile a 40 de femei cu cancer la sân care au avut nevoie de o mastectomie, în 99 la sută dintre analizele țesutului extirpat s-a descoperit prezența unui paraben, iar în 60 la sută dintre analize s-a descoperit prezența a cinci parabeni.

2. Evită Bisfenolul A

Bisfenolul A (BPA) e prezent în ochelarii de vedere și găsit în mod frecvent în conserve, ambalaje de plastic pentru mâncare și inclusiv în biberoane pentru bebeluși, farfurii pentru cuptorul de microunde și tacâmuri. Acesta e un estrogen sintetic care distruge echilibrul hormonal și, din păcate, chiar și expunerea foarte mică poate atrage după sine un risc crescut al cancerului de sân. Cum facem să-l evităm? Evităm conservele cu BPA (Bisfenol A), containerele și ambalajele de plastic care îl conțin și, important, evităm să încălzim mâncarea -sau preparăm la microunde- în ambalajul din magazin.

3. Îți cunoști sânii

Nu e nimic rușinos în a mărturisi că-ți știi sânii la perfecție, ba chiar e bine să îți administrezi singură controale regulate, în care palpezi tot sânul. Se estimează că 40 la sută dintre cancerele de sân diagnosticate de medici au fost detectate de femei care se palpau regulat.

4. Faci mișcare în mod regulat

Mișcarea regulată, chiar dacă e vorba de o plimbare de jumătate de oră, reduce riscul apariției cancerului la sân, susține un studiu recent.

5. Mănânci legume verzi

Un studiu realizat pe femeile care au suferit de cancer de sân a descoperit rate de supraviețuire și de învingere a bolii mult mai crescute la cele care au consumat legume din familia cruciferonilor, broccoli, varză, conopidă. Experții susțin că există fitonutrienți în aceste legume care împiedică răspândirea cancerului și opresc celulele canceroase noi să se formeze. Mai mult, tot ele produc fitonutrienți care schimbă metabolismul estrogenului, așa că organismul produce un estrogen care nu duce la cancerul de sân.

6. Consumă mai mult ulei de măsline și pește gras

Uleiul de măsline are fitonutrienți care inhibă creșterea tumorilor și are un conținut mai ridicat de grăsimi monosaturate, care nu produc radicalii liberi și, astfel, nu cresc riscul de cancer.

Femeile care au consumat suplimente de ulei de pește au cu 32 la sută mai puține șanse de a avea cancer la sân, pe durată de 6 ani, comparativ cu cele care nu au consumat, susține un studiu citat în Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention. Motivul este simplu: totul se datorează acizilor Omega-3, conținuți de peștele gras și, evident, de uleiul de pește.

sursa: fabuloase.ro, thestir.com

Загрузка...

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved