9 istorii de succes care au luat naștere din eșecuri – gândul
 
Sat, Oct 20th, 2018

9 istorii de succes care au luat naștere din eșecuri

Niciodată nu vei obține ceva în viață, dacă întotdeauna vei face doar pași înapoi. Nu trebuie să te dai bătut, chiar dacă cazi, ridică-te și mergi înainte.

Îți voi prezenta câteva povești ale unor oameni care au eșuat de foarte multe ori, dar te vor inspira să mergi mai departe și să nu te dai bătut niciodată.

J. K. Rowling

Autoarea romanelor despre Harry Potter a lucrat chelner la o cantină socială, atunci când a început să scrie prima care din serie, care a devenit una dintre cele mai populare din istoria lumii. Însă, la început, cartea ei a fost refuzată de zeci de redacții. În cele din urmă, cartea a fost tipărită, doar pentru că redactorul șef a fost convins de fiica lui de 8 ani.

“Eșecurile – sunt o posibilitate de a scăpa de ceea ce nu ai nevoie în viața ta.”

Michael Jordan

Probabil vei rămâne uimit, însă omul care a devenit cel mai bun jucător de baschet din istorie, nu a fost primit în echipa de baschet a școlii.

“Am avut peste 9.000 de scăpări în întreaga mea carieră. Am pierdut aproape 300 de meciuri. De 26 de ori mi-au încredințat să arunc ultima minge la coș, minge care ar fi putut aduce victorie echipei mele, însă am ratat. Am avut în viața mea foarte multe greutăți. Însă datorită lor, am învins.”

Thomas Edison

Thomas Edison avea probleme cu auzul și nervii. El a mers la școală doar trei luni de zile. Profesorii îi spuneau că „este prea prost pentru a putea însuși ceva”. Însă în cele din urmă, el a început să învețe acasă împreună cu mama sa. Povestind despre cum a creat becul, Edison a spus:

“Eu nu am avut eșecuri. Eu pur și simplu am găsit 10.000 de metode care nu funcționau.”

James Carville

În timpul campaniei electorale pentru prezidențialele din 1992, nu era decât ajutorul lui Bill Clinton, James Carville. Înfățișarea lui, trăsăturile aspre ale feței și accentul luizian îl făcea asemănător personajului din filmul Twilight Zone!

Astăzi este considerat unul dintre cei mai puternici politicieni din generația sa. Însă, înainte de a primi un loc de lucru în campania respectivă, a stat 40 de ani fără un bănuț în buzunar, fără experiență și nu a putut nici măcar să obțină un card de la bancă. Însă nu s-a dat bătut și în cele din urmă a ajuns la Casa Albă.

„Nimeni nu va reuși vreodată să-l învinovățească pe James Carville pentru că are o atitudine prea serioasă față de sine.”

Ludwig van Beethoven

Anterior, capacitățile lui Beethoven de a cânta la vioară nu au impresionat pe nimeni. Profesorii considerau că el este  fără viitor. Însă tatăl lui a văzut potențialul lui și l-a încurajat să învețe. Cu timpul, Beethoven începea să-și piardă auzul, dar a scris patru cele mai cunoscute opere ale sale fiind deja surd.

„Slavă Domnului, Beethoven poate să scrie muzică, pentru că altceva nu poate să facă.”

Christopher Reeve

Atunci când actorul care interpreta rolului lui Superman a fost paralizat, nu a fost o ironie a sorții, ci o adevărată tragedie. El așa și nu a reușit să se împace cu situația în care se afla. Însă a învățat să trăiască cu ea.

“În fiecare dimineață aveam nevoie de 20 de minute pentru a plânge, realizând ceea ce se întâmplase cu mine, dar într-o zi mi-am spus: acum trebuie să merg înainte!”

În fiecare zi avea nevoie de câteva minute pentru a se împăca cu ceea ce a devenit și situația în care se afla. Însă tragedia nu l-a oprit. În pofida traumei pe care o avea, Christopher Reeve călătorea și organiza fonduri de ajutor pentru persoanele care sufereau de probleme locomotorii și a devenit chiar și regizor. A reușit să învețe să fie mulțumit de ceea ce are și astfel să-i ajute și pe cei din jurul său.

Oprah Winfrey

A avut o copilărie îngrozitoare, plină de violență și sărăcie. Însă, ca majoritatea oamenilor, Oprah nu s-a dat bătută.

„Nu m-am considerat niciodată o fetiță săracă din cartier, care a reușit să obțină ceva în viață. Eu mă consider omul care de la o vârstă fragedă știa că poartă responsabilitate pentru viața sa și trebuie să obțină ceva mai mult decât atât.”

Vincent van Gogh

Vestitul pictor suferea de psihoză maniaco-depresivă. În cea mai mare parte a timpul el nu era în stare să facă ceva. Cât timp a trăit nu a reușit să obțină succes, însă astăzi, după moartea lui, este considerat unul dintre cei mai buni pictori de pe întreaga planetă. Datorită acestui fapt, numele lui a devenit unul motivațional pentru mulți pictori din lume.

„Eu știu că pot să fac greșeli, însă asta nu mă salvează de la faptul că pot să le fac. Eu mă ridic doar atunci când cad.”

Oscar Wilde

Dramaturgul și satiricul britanic, Oscar Wilde, era gay în perioada în care pentru orientația sa sexuală putea sta ani buni la pușcărie. Așa și s-a întâmplat. În comparație cu celelalte personalități enumerate mai sus, Wilde provenea dintr-o familie bogată. El a obținut faima fiind în viață, însă a murit tânăr din cauza condamnării sale. Trebuie de menționat faptul că el era gata să piardă totul decât să se prefacă ceea ce nu era. Indiferent de greutățile prin care a trecut, Oscar Wilde nu și-a pierdut simțul umorului.

„Viața este o glumă foarte importantă care nu poate fi analizată la modul serios.”

Voi încheia acest articol cu o frază faimoasă a lui Michael Jordan:

„Unii își doresc ca ceva să se întâmple, alții visează la asta, iar unii pur și simplu realizează asta.”

Sursa dozadesucces.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved