9 lucruri obişnuite pe care corpul tău le face, pentru a-ţi salva viaţa! – gândul
 
Sat, Apr 21st, 2018

9 lucruri obişnuite pe care corpul tău le face, pentru a-ţi salva viaţa!

Corpul uman este extrem de complex. Chiar şi oamenii de ştiinţă, descoperă zilnic lucruri noi legate de organismul uman, însă aceşti oameni sunt mult mai conştienţi de unele aspecte, despre care noi credem că ni se cuvin.

Organismul nostru ridica bariere de protecţie împotriva anumitor micro-organisme, care ne-ar putea pune zilnic viaţa în pericol.

Atunci când vezi lucrurile aşa, poţi crede că eşti propriul tău super erou. Un om este sănătos datorită maşinăriei care munceşte în favoarea sa, chiar dinainte să se nască.

„În starea de fetus, sistemul de apărare constă în doi receptori, care operează asemeni unei alarme, ce trezeşte sistemul imunitar.” Spune Dr. Michael Roizen.

Iată 9 funcţii ale organismului care îţi dau viaţă zilnic!

Căscatul răceşte creierul

Există ipoteza susţinută de The New York Times, cum că atunci când căscăm, de fapt răcorim creierul.

Într-un studiu, având ca subiecţi 160 de oameni, cercetătorii au descoperit faptul că persoanele care îşi petrec mai mult timp la căldură, cască mai des. Un alt studiu, realizat în anul 2007 spune că utilizarea compreselor reci, în zona capului, împiedică apariţia căscatului.

Strănutul curată nările de bacterii şi viruşi

Atunci când simţim un gâdilat uşor pe nări, urmat de strănut, înseamnă că organismul nostru lupta cu germenii şi bacteriile.

Întinde-te pentru a-ţi îmbunătăţi energia

Trebuie să faci acest lucru în fiecare dimineaţă. Pe lângă faptul că te relaxează, există şi câteva beneficii asociate acestei mişcări: îmbunătăţeşte circulaţia sanguină în muşchi şi ne conferă o stare de bine.

Sughiţul ne aminteşte să mâncăm mai puţin

Sughiţul apare că urmare a unei tulburări pe axa dintre creier şi diafragmă. De cele mai multe ori acesta apare atunci când mâncăm prea repede sau prea mult.

Trezitul brusc dintr-un coşmar

Şi tu ai trecut prin senzaţia aceea că te prăbuşeşti în somn sau că ceva greu cade pe ţine. Organismul te-a trezit imediat. Dacă nu ar fi făcut-o te-ai fi aflat într-un mare pericol, putând chiar să mori.

Ne ajută degetele murate să apucăm mai bine obiectele?

Un studiu, ce cuprinde 20 de subiecţi, arată că degetele murate ne ajută să prindem mai bine obiectele din jur. Nu este de mirare că acest lucru se întâmplă mai ales atunci când stăm mult în apă, altfel nu am mai avea control asupra obiecteleor din jur.

Lacrimile ne apară ochii

Lacrimile se numără printre prietenii care ne apară de infecţii. Elimina anumite bacterii şi curată ochiul în acelaşi timp. Poate că nu ştiai, însă lacrimile reduc inclusiv stresul.

Pielea de găină insuflă simţul tactil

Pielea de găină este un reflex al adrenalinei sau al schimbărilor termice. De asemenea, această ne ajută să simţim muşcăturile sau furnicăturile insectelor pe piele.

Acest organ nu este întotdeauna în favoarea ta….

Atunci când primeşte feedback de la senzori, creierul o poate face într-un mod pozitiv sau negativ.

Încearcă să vezi toate lucrurile, într-o manieră optimistă, astfel creierul te poate ajută!

sursa secretele.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved