9 motive să emigrezi în Canada – gândul
Tue, Nov 21st, 2017

9 motive să emigrezi în Canada

Că tot s-a anunțat că pe 10 Aprilie guvernul Canadei va începe procesul legalizării marijuanei, care ar trebui să devină 100% legală până la 1 iulie 2018, am zis să adunăm încă 9 motive care să te convingă să îți faci bagajele acum.

Înțelegem, iarba legală nu e motiv suficient să te muți în Canada. Până la urmă, în Canada e frig. Canada e departe. Canada e semi-nepopulată. Adevărat, adevărat și iar adevărat. Dar Canada este și foarte mișto.

1.     În Canada nu se împușcă nimeni

Contrar vecinilor săi de la sud, care își cară arma după ei la școală sau la supermarket, canadienii nu au problema asta. Aparent, americanii împușcă fatal de 51 de ori mai mulți oameni decât canadienii. So, dacă încă visezi la the American dream, du-te și transformă-l în realitate în Canada. Still American soil, technically.

2.     Nu numai că nu se împușcă nimeni, dar crima este aproape inexistentă

Canada este una dintre cele mai sigure țări din lume. Rata criminalității este atât de scăzută încât the OECD Better Life Index 2014 i-a dat 9.7 din 10 pentru siguranță. Și știi cum e treaba aia, orice peste 9.50 e practic egal cu 10.

3.    Canadienii sunt cea mai tolerantă națiune

Ok, criminalitate scăzută, dar cum voi fi tratat eu ca român? Aparent foarte bine. Canada este numero 1 când vine vorba de toleranță. Indiferent că ești imigrant, alb, negru, straight sau gay, mai acceptat ca în Canada n-o să te simți pe nicăieri. Unde mai pui și faptul că aproximativ 20% din populația Canadei este alcătuită din imigranți care sunt ajutați de guvern să se adapteze.

4.    Sistemul de sănătate e gratis și bun

Probabil ai tot auzit zilele astea de monstrosul fail pe care l-a dat administrația Trump când a încercat să schimbe Obamacare. E bine de știut că în Canada nu se pune problema de așa ceva. Canada are basic universal healthcare încă din anii ’60. Ce înseamnă asta: nu trebuie să te stresezi, în momentul în care ai vreo problemă, că n-ai bani de șpagă sau de consultație. Sună bine, nu?

5.    Oamenii sunt extrem de friendly

Canadienii sunt considerați cei mai friendly oameni. Atât de friendly încât te sperii de ei uneori. Sunt super politicoși și ajutători. Uite:

6.    Canada este al doilea cel mai bun loc din lume pentru business

Conform Bloomberg, în Canada trebuie să te muți dacă ai în plan să-ți deschizi o afacere care închiriază pisoi persoanelor stresate sau vreun magazin care vinde doar bomboane mov. Sau orice altă idee, oricât de dubioasă, îți mai trece prin minte.

7.    Poți să vâslești printre ghețari

Dacă nimic nu te-a convins până acum, asta ar trebui s-o facă. Mai ales că nu știm cât timp vor mai exista ghețari, with Trump & all. Există și un loc supranumit Iceberg Alley. Cum să nu vrei să-ți petreci weekendurile ca balenele albastre și urșii polari?? Cum??

8.       Prim-ministrul este feminist

Sau cel puțin așa susține pe unde se duce. Într-adevăr, cabinetul primului ministru este balanțat din punct de vedere al genului și a diversității. Încă așteptăm să vedem niște decizii feministe mai concrete, dar cu siguranță suntem pe drumul cel bun. N-am auzit foarte mulți lideri de stat să strige în gura mare că sunt feminiști până acum.

9.       Oamenii pun sirop de arțar pe orice

Siropul de arțar e yummy. Clătitele cu bacon, sirop de arțar și afine sunt probabil una dintre cele mai importante invenții ale omenirii. Dacă nu le-ai încercat încă, acum e momentul.

Deși Canada sună tare bine, are și România farmecele ei, farmece la care uneori e greu de renunțat. I mean, ești sigur că ești pregătit să te muți într-o țară în care se respectă regula “staționați pe partea dreaptă” la metrou?

Sursa: Noizz.ro foto Los Angeles Times

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved