A declarat ca mananca 51 de bananane pe zi. Cum arata tanara care consuma aceasta cantitate de fructe – gândul
Wed, Nov 30th, 2016

A declarat ca mananca 51 de bananane pe zi. Cum arata tanara care consuma aceasta cantitate de fructe

Exista o multime de polemici cu privire la consumul zilnic de banane. In majoritatea cazurilor, doamnele care tin dieta prefera sa excluda din alimentatie acest fruct, insa nu trebuie sa uitam ca bananele sunt benefice pentru sanatate datorita continutului de potasiu si fibre. Cheia spre un stil de viata sanatos este moderatia. 

Leanne Ratcliffe este cunoscuta publicului si sub pseudonimul Freelee tha Banana Girl. Tanara consuma uneori si 51 de banane pe zi. Ea mananca aceasta cantitate impresionanta de bananne ca parte a unei diete. Preparatele pe care Leanne le consuma zilnic sunt publicate pe contul sau de Instagram, acolo unde peste 450 000 de oameni ii urmaresc postarile. 

Intitulat Rawtill4 Vegan, programul nutritional promovat de Leanne presupune consumul de fructe pana la ora 16:00 si mese raw, bogate in carbohidrati la cina. Conform Wellandgood.com, tanara sustine ca a slabit peste 18 kilograme urmand aceasta dieta. In ciuda rezultatelor obtinute, alimentatia promovata de Leanne nu este recomandata si de catre nutritionisti. 


Acestia sustin ca o dieta bazata pe fructe nu este benefica organismului deoarece organismul nostru are nevoie si de alte vitamine si minerale pe care nu le putem extrage doar din aceste produse. In plus, “consumul unei cantitati mari de fructe vine la pachet cu o doza mare de zahar“, spune nutritionistul Evangeline Mantzioris.

Cu toate ca Leanne arata spectaculos, specialistul sustine ca dieta sa nu este una de succes pe termen lung. Mai mult, nutritionistul avertizeaza ca acest gen de comportament si promovarea lui pot afecta dezvoltarea adolescentilor, care tind sa considere corect si benefic tot ce gasesc pe internet. 


Adolescentii care sunt dispusi sa adopte aceasta dieta se expun unui risc major deoarece exclud grupe de alimente, reducandu-si astfel rata de crestere. Fructul in sine nu este periculos, ci cantitatea pe care o consumi e ingrijoratoare“, a mai adaugat specialistului.

Bananele nu sunt surse de minarele precum calciu sau seleniu si nu contin nici anumite grasimi sanatoase, de aceea este recomandat sa le consumam cu moderatie in combinatie cu alte alimente.

Decat sa mananci sute de banane, mai bine optezi pentru o dieta bogata in legume, proteine si grasimi“, spune Dr. Mantzioris.      


sursa: www.protv.ro

Displaying 1 Comments
Have Your Say

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
... ...
All Rights Reserved