A devenit un caine erou la un an dupa ce a fost in pragul mortii. Cum a ajutat un copil grav bolnav – gândul
Mon, Dec 2nd, 2013

A devenit un caine erou la un an dupa ce a fost in pragul mortii. Cum a ajutat un copil grav bolnav

Untitled

Un caine salvat dupa ce a fost abuzat cumplit a primit distinctia “Cainele anului 2013” pentru ca a ajutat un baietel de 8 ani, foarte timid si bolnav de autism, sa comunice cu cei din jurul sau.

Cateua Xena l-a facut pe Jonny Hickey, din statul american Georgia, “cel mai fericit copil”, a declarat mama lui pentru Today.

Cainele familiei a fost premiat de Societatea Americana pentru Prevenirea Cruzimii Impotriva Animalelor (ASPCA) in cadrul unei ceremonii care a avut loc la New York, in urma cu cateva zile.

Organizatia a anuntat pe Facebook: “Xena, catelusul razboinic, este cainele anului. Acest caine dragut, care si-a revenit dupa ce a fost neglijat, l-a ajutat pe Jonny, un baietel bolnav de autism, sa iasa din viziuna”.

catelul Xena

In septembrie 2012, cand a ajuns la un adapost pentru animale abandonate, Xena era intr-o stare oribila, cantarea doar doua kilograme si era aproape moarta.

Veterinarii l-au ingrijit, iar catelul, care avea atunci 4 luni, si-a revenit treptat. Pentru ca recuperara a fost atat de rapida, catelul a fost botezat Xena, dupa numele personajului din film.

Sotii Hickeys au citit povestea lui pe Facebook si, anul acesta, in luna martie, au decis sa-l adopte. Mama lui Jonny Hickey a spus ca intre acesta si caine s-a creat pe loc o legatura foarte puternica.

catelul Xena

Xena i-a castigat increderea copilului bolnav si l-a transformat dintr-un copil izolat, intr-unul foarte vesel.

De altfel, asta se vede si intr-un video pus de familie pe Facebook, in care Jonny canta cu Xena standu-i in brate.

catelul Xena

sursa: stirileprotv.ro, Today

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved