A fost dat răspunsul la întrebarea care a făcut curioasă o planetă întreagă. S-a aflat ce făcea Barack Obama în timpul asaltului asupra lui ben Laden – gândul
Thu, Aug 15th, 2013

A fost dat răspunsul la întrebarea care a făcut curioasă o planetă întreagă. S-a aflat ce făcea Barack Obama în timpul asaltului asupra lui ben Laden

Petrecut în urmă cu doi ani, asaltul asupra lui Osama ben Laden a fost unul dintre evenimentele care l-au consumat foarte mult din punct de vedere nervos pe cel care este preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama.

Pentru a demostra că îşi păstrează calmul, Obama a jucat numeroase partide de cărţi în timpul acţiunii care a dus la lichidarea celui mai căutat simbol al terorismului din ultimii ani, a dezvăluit un fost colaborator al liderului de la Casa Albă, într-o înregistrare video apărută miercuri, informează AFP, citată de Agerpres.

Reggie Love, fost asistent personal al lui Obama în timpul primului mandat al acestuia, a precizat că preşedintele nu a vrut să asiste la întreaga operaţiune, transmisă în direct, prin satelit, la Casa Albă.

Obama ar fi spus la acea vreme: “Nu vreau să rămân aici (n.r. Situation Room, sala de gestionare a crizelor, situată în subsolul reşedinţei executive), nu pot suporta să mă uit la asta”.

“Prin urmare, el, eu şi fotograful oficial a Casei Albe, Pete Souza, am fost nevoiţi să jucăm 15 partide de cărţi într-o sală situată lângă Biroul Oval”, a povestit Love.

Osama ben Laden a fost ucis la 2 mai 2011 în timpul unui raid al unei echipe de comando transportată cu elicopterul la complexul Abbottabad din Pakistan unde se ascundea liderul Al-Qaida.

sursa: www.libertatea.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
... ...
All Rights Reserved