Aceasta intrebare te va face sa slabesti – gândul
Mon, Sep 30th, 2013

Aceasta intrebare te va face sa slabesti

Cu un singur click, cercetatorii americani iti rezolva o problema cu care te-ai chinuit ani de zile.

Poate ca ai incercat orice ca sa fii in forma, de la diete drastice, la modificari ale stilului de viata. Dar niciodata nu te-ai gandit ca un click te-are putea face sa slabesti.

Institutul National de Diabet si Boli Digestive si de Rinichi din SUA a venit cu un model matematic care te ajuta sa pierzi in greutate. Intra AICI, spune la ce greutate vrei sa ajungi si ti se va da exact cate calorii trebuie sa mananci ca sa slabesti si sa ajungi la greutatea dorita.

Modelul matematic a fost creat de cercetatorul Carson C. Chow. Formula lui prezice cu acuratete cat va lua in greutate sau cat va slabi o persoana, in functie de nivelul de activitate fizica si de caloriile consumate.

Specialistul sustine ca mitul potrivit caruia 3.500 calorii in minus inseamna pierderea unui kilogram este gresit. “Corpul se schimba pe masura ce scazi in greutate. Interesant, am descoperit ca cu cat devii mai gras, cu atat e mai simplu sa te ingrasi. 10 calorii in plus pe zi pun mai multa grasime pe o persoana obeza decat pe una slaba“, spune el.

De asemenea, este o constanta de timp care e importanta in pierderea greutatii. Asta pentru ca, daca reduci numarul caloriilor, dupa o vreme, corpul tau ajunge la un echilibru. E nevoie de 3 ani pentru o persoana care tine dieta sa ajunga intr-un stadiu stabil. Modelul nostru prezice ca daca mananci cu 100 de calorii mai putin pe zi, in 3 ani vei pierde 5 kilograme, in medie, daca nu trisezi“, a mai spus cercetatorul.

sursa: www.yoda.ro | gizmodo

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. vlada says:

    vreu s eu sa slabesc

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved