Aceste doua alimente pot preveni atacurile de cord. Tu cat de des le consumi? – gândul
Mon, Nov 13th, 2017

Aceste doua alimente pot preveni atacurile de cord. Tu cat de des le consumi?

Aceste doua alimente pot preveni atacurile de cord. Tu cat de des le consumi?

– Potasiul și / sau magneziul inadecvat pot crește riscul bolilor cardiovasculare, dar consumarea unei banane și a unui avocado în fiecare zi poate împiedica unul dintre precursorii bolii: întărirea arterelor;

– Un nou studiu a arătat cum calcificarea vasculară a fost ușurată în studiile pe animale; șoarecii cărora li s-au administrat cele mai ridicate niveluri de potasiu aveau arterele mai flexibile;

– Un studiu arată cum concentrațiile intracelulare de magneziu și potasiu sunt strâns legate, iar raporturile lor în celulele tale implicate în producerea simptomelor de aritmii cardiace datorate hipokaliemiei, adică potasiului scăzut și, probabil, alte tulburări legate de inimă;

– Bananele sunt bogate în potasiu și avocado conține cantități impresionante de magneziu, astfel încât ele și alte alimente pot face multe spre prevenirea și atenuarea problemelor legate de inimă, cum ar fi hipertensiunea arterială și afecțiunile cardiace;

Dacă ești destul de familiarizat cu vitaminele și mineralele din cele mai comune fructe și legume, este posibil să știi că în banane și avocado, potasiul și magneziul sunt ingrediente notabile. Ca toate alimentele, aceste două fructe puternic energetice (deoarece ambele sunt fructe, mai degrabă decât dacă fructul de avocado ar fi o legume) au multe alte lucruri de oferit, dar oamenii de știință au anunțat recent că ambele alimente au potențialul de a preveni atacurile de inimă.

Cercetarea a fost efectuată la Universitatea din Alabama și a fost publicată în jurnalul JCI Insight. De fapt, oamenii de știință au dezvăluit că dacă mănânci o banană și un avocado în fiecare zi, te poți asigura mâncând chiar de protecție împotriva bolilor de inimă, sau mai exact, ateroscleroza sau întărirea arterelor care conduce adesea la o serie de tulburări, a raportat NDTV2.

În plus, poate scădea riscul apariției blocajelor arteriale, care necesită adesea intervenții chirurgicale. Potasiul din aceste alimente este cel care poate atenua o mare parte a sarcinii, arată studiul. Testele pe animale au constatat că reduce calcificarea vasculară, una dintre complicațiile bolii renale și a bolilor cardiovasculare. Șoarecii au fost hrăniți cu alimentație alternativă care conținea niveluri scăzute, normale sau ridicate de potasiu, iar cei cu cele mai înalte niveluri aveau arterele mult mai flexibile, în timp ce cei cărora li s-au administrat cantități mai mici aveau arterele mult mai tari. Funcționează la fel și la oameni. Când incluzi alimente in dieta ta care conțin cantități bune din aceste minerale, aceste simptome sunt atenuate, în special rigiditatea în artere văzută ca precursor al problemelor cardiovasculare. Problemele apar deoarece rigiditatea arterelor poate determina inima să lucreze mai mult pentru a pompa sânge prin corpul tău. Calcifierea arterială este doar una dintre problemele care pot ajuta la prevenirea unei cantități consecvente de potasiu adecvat în dieta ta și toate acestea sunt condiții grave și conexe:

– Boala de inima

– Accident vascular cerebral

– Sindrom metabolic – Boala renală cronică (CKD)

Hipertensiune

Calcificarea și ce înseamnă pentru artere Calcificarea este o acumulare de calciu în țesuturile, organele sau vasele de sânge. Pe măsură ce se află în procesul de formare, poate opri procesele necesare care îți mențin corpul așa cum ar trebui. Potrivit Difference Between: „Arterioscleroza este un defect care apare în interiorul peretilor arterelor (vasele de sânge care transportă sânge oxigenat). Se referă la întărirea zidurilor în mod normal flexibile datorită pierderii elasticității musculaturii arteriale. Atunci când sunt tinere, arterele sunt flexibile din cauza prezenței proteinei numita elastina. Odată cu avansarea vârstei, există o pierdere a acestei elastine, determinând îngroșarea pereților arteriali. Ateroscleroza este o altă afecțiune care se referă la depunerea plăcilor de grăsime și a globulelor de colesterol în interiorul arterelor, cauzând îngustarea lumenului arterelor.” Oamenii de stiinta au remarcat faptul ca celulele musculare netede vasculare contribuie la calcificarea vasculara in ateroscleroza si ca „rigiditatea arteriala a devenit un predictor independent de morbiditate si mortalitate cardiovasculara, reprezentand o problema importanta de sanatate pentru intreaga natiune.” Potrivit cercetărilor lor, calcificarea vasculară poate fi mai culpabilă în rigidizarea aortei decât credeau inițial oamenii de știință. De fapt, un studiu din 2009 este intitulat „Calcifierea vasculara: ucigasul pacientilor cu afectiuni renale cronice”. Studiul a notat:

„Considerat anterior un proces pasiv, neregulat și degenerativ care apare în mediul arterial, calcificarea vasculară a fost acum demonstrată a fi un proces foarte reglementat de diferențiere osteogenică a celulelor vasculare.” Mai departe, s-a constatat că celulele musculare netede vasculare produc „proteine matrice extracelulare” care au făcut ca procesul de calcifiere arterială să se întâmple mai repede.

Persoanele cu mai puțină cantitate de potasiu au riscuri mai mari Nu este un secret pentru oamenii de stiinta ca potasiul joaca un rol crucial in eliminarea calcificarii arteriale si a bolilor asociate. De fapt, studiile anterioare au arătat clar că asocierea dintre nivelurile scăzute ale potasiului din sânge și moartea fie din cauza bolii cronice a rinichilor, fie a sindromului metabolic, în timp ce este clară, nu a fost investigată cu atenție. Studiul a făcut altceva clar: „consumul adecvat de potasiu alimentar îmbunătățește acele condiții patologice.”

Cercetatorii au remarcat de asemenea ca, in timp ce influenta directa a potasiului alimentar asupra dezvoltarii calcificarii vasculare in ateroscleroza nu a fost inca stabilita si caracterizata, pentru prima data au fost in masura sa aduca dovezi ca potasiul a fost cheia. În timp ce consumul prea mare poate provoca și probleme, cum ar fi dureri de stomac, greața și / sau diareea, în conformitate cu International Business (IB) Times, este clar că ceea ce mănânci influențează direct riscul tău de a suferi de aceste boli grave.

De aceea, pentru aceste boli, în special, bananele și avocado sunt două dintre alimentele care conțin potasiu, ceea ce îți poate reduce riscul. Ca răspuns la constatările studiului, dr. Mike Knapton de la British Heart Foundation a observat că „cu mai multe cercetări am putea fi capabili să vedem dacă boala se formează la om într-un mod similar și să dezvoltăm tratamente.” Magneziu și potasiu: Interacțiuni în domeniul sănătății

Când vine vorba de menținerea unei inimi sănătoase, precum și de funcționarea corectă a rinichilor, a nervilor și a mușchilor și a reglării tensiunii arteriale, un aport adecvat de magneziu în mod regulat este esențial. Pentru că este al patrulea cel mai abundent mineral din corpul tău, pe care mai mult de 600 de funcții se bazează, obținerea cantității potrivite pentru a evita o deficiență este critică. Dar este mai mult decât atât. Academia Națională de Științe a evaluat rolul mai multor substanțe nutritive, inclusiv magneziul, și a observat:

„Magneziul a fost numit blocantul fiziologic al canalelor de calciu din natură. În timpul epuizării magneziului, calciul intracelular crește, deoarece calciul joacă un rol important în contracția musculaturii scheletice și netede, o stare de epuizare a magneziului poate determina crampe musculare, hipertensiune arterială și vasospasme coronariene și cerebrale. Depleția magneziului se găsește într-o serie de boli ale funcției cardiovasculare și neuromusculare, în sindroamele de malabsorbție, în diabet zaharat, în sindroamele de rinichi și în alcoolism.” Simptomele clasice de magneziu scăzut includ spasme musculare, oboseală inexplicabilă, ritmuri neregulate ale inimii, ticuri la nivelul ochilor și chiar anxietate, dar pot fi greu de observat până după ce se stabilește că nivelul scăzut de magneziu este ceea ce cauzează problemele. Studiile arată că pot fi implicate și probleme cum ar fi astmul și osteoporoza, împreună cu simptome care indică posibile deficiențe asociate, inclusiv potasiu.

Ca raspuns, expertii recomanda ca persoanele cu aceste simptome sa presupuna ca nivelurile scazute sunt probabil problema si să inceapă sa o remedieze imediat concentrându-se pe aportul de magneziu mai mare, fie prin suplimente sau alimente, fie amandoua. Unul dintre motivele multiple este că organismul începe să scoată magneziu și calciu din oasele tale în timpul procesului numit „funcționare” cu magneziu scăzut. Ancient Minerals explică:

„Acest efect poate provoca un scenariu dublu de dificultate: nivelurile de magneziu aparent adecvate care maschează o adevărată deficiență asociată cu deteriorarea continuă a structurilor osoase. Astfel, experții recomandă suspiciunea de deficiență de magneziu ori de câte ori sunt prezenți factori de risc pentru condițiile asociate, decât să ne bazăm pe teste sau doar simptomele vizibile.” Un studiu arată cum concentrațiile intracelulare de magneziu și potasiu sunt strâns corelate, iar rapoartele din celulele tale sunt importante, nu concentrațiile și hipokalemia, adică potasiul scăzut, „pot fi induse de aceleași mecanisme și sunt adesea legate clinic una de alta”, în special în ceea ce privește aritmia cardiacă și, probabil, alte tulburări și boli legate de inimă.

Partea bună este că atunci când începi să consumi potasiu și magneziu adecvat – bananele și avocado ar fi un început minunat – simptomele de mai sus pot fi inversate, adică, reglementarea zahărului din sânge, un somn mai bun, mai puțin stres, îmbunătățirea funcției mitocondriale și creșterea energiei.

Bananele: un exemplu al zicalei „esti ceea ce mananci” Bananele sunt o mâncare tropicală foarte populară, cunoscută pentru că este o gustare ușor de transportat, care nu necesită refrigerare și poate rămâne curată în timp ce o consumați datorită cojii convenabile. Pe lângă cantitățile mari de potasiu, o banană destul de mică (aproximativ 101 grame) oferă o cantitate bună de fibre, susține Nutrition Data. Vitamina B6 și vitamina C sunt, de asemenea, abundente, la fel ca și proteinele, cuprul și manganul. Cu toate acestea, vei dori să urmărești consumul de zahăr, deoarece bananele sunt un exemplu de fruct cu cantități mari de fructoză naturală; o banană de 15cm are 12,4 grame. Cu toate acestea, la fel cum conținutul de potasiu este bun pentru tine, IB Times prezintă o serie de avantaje pentru a adăuga o banană mică ca o alegere la gustare (sau zeci de feluri de mâncare care le includ):

– Bananele te ajută să îți echilibrezi nivelul zahărului din sânge, deoarece acestea nu îți ridică indicele glicemic.

– Bananele necoapte s-au dovedit benefice pentru persoanele cu sensibilitate la insulină deoarece conțin 15 până la 30 de grame de amidon rezistent la digestie. – Consumul de banane poate ajuta la mentinerea unui nivel sanatos al tensiunii arteriale.

– Alimentele bogate în potasiu pot ajuta la scăderea riscului de a dezvolta pietre la rinichi

– Bananele sunt un plus minunat pentru produse de patiserie, făcându-le cremoase și oferind o atmosferă tropicală, dar și ele sunt foarte bune tăiate cu unt de nucă crud ecologic, în afară de faptul că te poți bucura de ele ca o gustare sănătoasă.

Avocado: Profil nutrițional impresionant Un singur avocado oferă substanțe nutritive foarte impresionante, care influențează pozitiv aproape fiecare parte a corpului, dar mai ales inima și arterele. Fibra este una importanta intre acestea, precum și vitamina C, vitamina K și acid folic. Pentru a începe lauda despre cât de bine te ajută un avocado să ajungi la necesarul zilnic recomandat de alimentație sau cât de mult trebuie să consumi pentru a-ți furniza cantitățile optime, Nutrition Data îți oferă date despre principalele substanțe nutritive conținute de un avocado și procentul valorilor zilnice:

Feliile de avocado sunt excelente pe sandvișuri și salate, cu mozzarella deasupra, busuioc și piper negru, amestecate cu salsa și papaya tăiat sau cu ouă poșate.

Alte alimente care conțin magneziu includ verdețuri, cum ar fi spanacul, salata romaine și Swiss chard, crucifere precum broccoli, conopida și varză de Bruxelles, semințele și nucile, peștele gras, cum ar fi macrou și somonul salbatic, anumite condimente cum ar fi: fenicul, busuioc, cuișoare, arpagic și coriandru, fructe, inclusiv papaya, pepene verde, zmeură și căpșuni, și iaurt din lapte produs de vaci hrănite cu iarbă. Sursele bune de potasiu includ verdețurile de sfeclă, morcovii, pepenele galben, portocalele și majoritatea alimentelor enumerate mai sus. Dacă ai prezentat oricare dintre simptomele enumerate, creșterea consumului acestor alimente le poate îmbunătăți probabil și poate servi și la ameliorarea altor probleme.

Sursă:articles.mercola.com www.andreilaslau.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
... ...
All Rights Reserved