Ai alunite rosii? Ce sunt si de ce apar. Tot ce trebuie sa stii despre ele – gândul
 
Wed, Jun 13th, 2018

Ai alunite rosii? Ce sunt si de ce apar. Tot ce trebuie sa stii despre ele

Sunt persoane care au mai multe alunite decat in mod normal. Majoritatea sunt inofensive, dar unele pot fi periculoase.

Ai alunite rosii? Ce sunt si de ce apar acestea. Doctor Laurenţiu Vlădău, specialist dermatolog, explică unele cazuri în care aluniţele pot fi periculoase. Acestea se afla în legătură cu afecţiuni grave ca melanomul, dar şi cu boli genetice sau afecţiuni ale ficatului.

‘Alunita’ este un termen folosit pentru leziunile iesite din relief la nivelul pielii. Acestea vin in diverse forme, dimensiuni si culori. Cea mai deasa asociere a alunitelor se face cu cancerul. Sunt sanse mari ca alunitele sa se dezvolte in aceasta boala oribila.

„La persoanele mai în vârstă, diversele aluniţe, chiar şi cele de culoare pielii sau roşii, uscate, în special pe zonele expuse la soare pot reprezenta leziuni precanceroase numite keratoze solare şi chiar carcinoame spinocelulare sau bazocelulare care ar trebui tratate prompt”, explică domnul doctor Laurenţiu Vlădău, citat de csid.ro.

Apar fie la nastere, fie pe parcursul vietii. Poti fi mici sau mai mari. Unele raman rosii, altele devin maro inchis. Aceste semne nu sunt deloc dureroase. Denumirea știinţifică a acestor mici alunițe roșii este „angioame cherry”. Sunt frecvente la persoanele cu pielea albă sau de vârstă mijlocie.

Alunitele rosii nu sunt un pericol! Daca iti apar prea multe intr-un timp scurt, trebuie sa mergi la medic. E un semn din partea organismului tau ca ceva se intampla cu el. Medicii sustin ca alunitele rosii se datoreaza unor probleme hepatice. Mai pot aparea si din cauza unei alimentatii nesanatoase.

De asemenea, alunitele rosii apar si daca se acumuleaza multe toxine in intestine si ficat. Se formeaza ca urmare a unei cresteri anormale a vaselor mici de sange de pe piele. Difera ca marime, de la 1 mm la 4 mm. Alunitele rosii pot aparea pe brate, sub brate, piept, spate, picioare, abdomen sau zona genitala.

Acestea mai pot aparea si datorita supraexpunerii la soare. Dacă marginile și textura unor aluniţe roșii sunt neregulate, aspre la atingere și depășesc 6 mm, este nevoie de un consult la medicul dermatolog. Daca copiii fac din senin alunite rosii, mergi cu ei de urgenta la un control.

Aceste semne rosii pe piele pot aparea, la femei, si din cauza dereglarilor hormonale. Alunitele rosii pot fi ereditare si pot aparea si din cauza varstei, informeaza dozadesanatate.ro.

sursa ciao.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved