Ai o aventura cu un barbat insurat? Ce a invatat un terapeut din asa ceva – gândul
Fri, Jan 12th, 2018

Ai o aventura cu un barbat insurat? Ce a invatat un terapeut din asa ceva

Ai o aventura cu un barbat insurat? O terapeuta de cuplu a incercat-o pe propria piele si a impartasit ce a invatat din aceasta experienta. Una dintre concluzii: genul de barbat care isi insala sotia e greu, foarte greu de schimbat!

Carmen McGuinness este terapeut de cuplu si scrie pentru Mindbodygreen.com, unde a si impartasit, dealtfel, o experienta personala. Si anume, ce a invatat ea avand o relatie cu un barbat casatorit. “Cand eram tanara si naiva – bine, poate nu asa de tanara – am avut o aventura cu un barbat insurat. Nu sunt mandra de asta. A durat 15 luni de la inceputul magic si pana la finalul agonizant si a fost, de fapt, cel mai rau moment din viata mea. Dar am decis ca acel moment sa nu ma defineasa. Am trecut mai departe, am invatat din el si am folosit lectiile invatate ca sa fiu o prietena mai buna, un terapeut mai bun si un partener mai bun. Pana la urma, situatiile dureroase ne invata lectii pe care le tinem minte cel mai bine”, a spus ea.

Ce se poate intampla daca ai o aventura cu un barbat insurat

1. Niciun sentiment nu face ca valorile morale sa dispara

Carmen povesteste ca a fost crescuta sa fie un om bun si onest. Pe vremea cand nu existau telefoane mobile si cand rata divorturilor era la jumatate din cea de astazi. Asa ca, spune ea, nu era pregatita pentru ceea ce avea sa ii ofere anul 2016. A realizat destul de tarziu ca a actionat impotriva propriilor valori si ca a gresit facand acest lucru.

Daca ai o aventura cu un barbat insurat, dar acest lucru nu e in conformitate cu valorile tale – sinceritate, autenticitate, incredere – , e aproape garantat ca increderea ta in tine o sa aiba de suferit. Merita sa faci acest sacrificiu?

2. Pasiunea nu e o substanta magica; poate fi pastrata sau stinsa, la nevoie

Cand ai o aventura cu un barbat insurat, cel mai probabil el face, cel putin la inceput, tot posibilul sa aprinda scanteia. Complimente, priviri cu subinteles, atingeri subtile. Timpul trece si te trezesti ca ti s-au aprins calcaiele, dar nu e ca si cand nu ai putea sa te abtii, stiind ca el e casatorit. Totusi, intri in joc si incepi sa ai fantezii. Iti imaginezi ca nu e iubit, ca nu e inteles de catre sotia lui si ca e in cautarea femeii perfecte. Care, evident, esti tu. Treptat, ajungi sa crezi ca dragostea conteaza mai mult decat integritatea si angajamentul luat fata de cineva.

Dar e doar o argumentatie superficiala. Incearca pentru un moment sa te pui in locul ei. Cum te simti?

3. E mult mai greu sa treci peste o relatie care a avut loc decat peste una care nu a avut loc

Nu e usor sa scapi de amintiri. Ca psiholog, Carmen stia insa ca e doar chestiune de timp pana cand prezentul sterge trecutul. Cand nu reusea sa ingroape amintirile, a inceput sa faca ceea ce le sugera pacientilor ei: a incetat sa isi mai doreasca disparitia amintirilor si, usor-usor, a inceput sa nu le mai observe.

4. Oamenii iti arata cine sunt din prima zi. Trebuie doar sa ii crezi

Daca ai o aventura cu un barbat insurat si acesta isi minte sotia ca sa fie cu tine, e evident ca va face acelasi lucru si cu tine. Lucrurile stau la fel cu inselatul. Nu esti exceptia de la regula de fidelitate. Inselatul e un mod de viata pentru el. Daca o poate insela pe cea careia i-a jurat dragoste, respect si protectie, probabil ca va mai insela cateva femei de-a lungul vietii. Si tu esti printre ele!

5. Genul de barbat care isi insala sotia nu e genul de barbat de care ai nevoie

Cand vei realiza asta, nu vei mai fi geloasa ca inca nu s-a despartit de sotie. Ci iti vei da seama ca nu vrei sa fii niciodata in postura in care e ea acum!

6. Cele mai dureroase relatii servesc drept catalizatori pentru a descoperi care iti sunt dorintele si nevoile reale

Daca esti divortata si ai o aventura cu un barbat insurat, s-ar putea sa ajungi la concluzia ca nu mai vrei sa te recasatoresti. Asta nu inseamna ca asumarea unei relatii nu e importanta pentru tine. E posibil sa iti doresti un barbat care sa isi asume relatia cu tine in cateva moduri. Cum ar fi sa aveti o relatie sexuala exclusiva, sa va intalniti de cateva ori pe saptamana si sa va tineti de mana in public.

7. Prietenii sunt importanti cand lucrurile nu mai merg bine

Dupa despartire, cand lucrurile se calmeaza, e posibil sa te simti extrem de singura. Iar prezenta prietenilor e extrem de importanta. Femeile care au relatii cu barbati casatoriti au tendinta de a se izola de familie si prieteni. Izolarea nu e buna, indiferent de motive, si poate fi periculoasa cand esti intr-o “furtuna” emotionala.

In fiecare alegere pe care o faci, indiferent cine mai este implicat in ea, esti responsabila pentru tine insati. Asa ca sfatul terapeutei este sa traiesti intotdeauna in asa fel incat sa poti fi mandra de tine. Asta nu inseamna sa nu gresesti; inseamna sa esuezi, sa inveti din greseli si, data viitoare, sa gresesti mai putin. Inseamna sa ii dai voie durerii sa te invete ceva, nu sa te defineasca!

sursa www.andreearaicu.ro FOTO: Guliver

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved