Aşa cum a promis, Papa Francisc s-a pus pe treabă! Primii doi PREOŢI PEDOFILI, daţi afară de Vatican – gândul
Fri, Feb 14th, 2014

Aşa cum a promis, Papa Francisc s-a pus pe treabă! Primii doi PREOŢI PEDOFILI, daţi afară de Vatican

A început curăţenia la Vatican, anunţată de Papa Francisc anul trecut. Astfel, primii doi preoţi catolici acuzaţi de pedofilie şi alte fapte grave au fost excluşi din rândurile prelaţilor. Unul este italianul Marco Mangiacasale şi celălalt este australianul Greg Reynolds.

Papa Francisc a promis transparenţă la Vatican şi se pare că se ţine de cuvânt. Nu a mai ascuns sub preş actele de corupţie din cadrul Bisericii Catolice şi nici nu a muşamalizat scandalurile de pedofilie în care sunt implicaţi zeci de preoţi din toată lumea.

Recent, a demis pe capete cardinali de la Vatican pentru afaceri ilegale şi spălare de bani prin banca Sfântului Scaun. Ieri, presa din toată lumea a anunţat primele excluderi din rândul prelaţilor, pe motiv de acte de pedofilie.

Urmează alte zeci de prelaţi

Marco Mangiacasale a fost excomunicat după ce a fost acuzat că ar fi violat patru fetiţe. Deşi justiţia nu a dat încă verdictul, Papa Francisc a ordonat ca Mangiacasale să fie alungat din biserică.

Pe de altă parte, şi preotul australian Greg Reynolds a fost exclus pentru acte homosexuale şi pedofilie. Alte câteva zeci de dosare vor fi deschise în curând, la cererea Suveranului Pontif.

sursa: www.libertatea.ro

Загрузка...

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved