Astea sunt țările în care trăiesc cei mai optimiști tineri – gândul
Wed, Feb 27th, 2019

Astea sunt țările în care trăiesc cei mai optimiști tineri

Suedia? Germania? Nop

Un sondaj realizat pe scară largă despre locul în care adolescenții sunt cei mai optimiști vine cu concluzii interesante: Scandinavia, regiunea în care fericirea a fost întotdeauna o prioritate, este în declin.

De fapt, printre primele cinci din cele cincisprezece țări studiate, unde tinerii au cea mai mare speranță pentru viitorul lor, se află în exclusivitate țările în curs de dezvoltare.

Mai mult de 9 din 10 tineri din Kenya, Mexic, China, Nigeria și India sunt siguri de viitorul lor.

Vestul bogat, unde industria este în plină expansiune și economia înflorește, nu pare să privească favorabil propriile oportunități.

Tinerii din Franța și Suedia sunt chiar cei mai pesimiști, potrivit studiului.

Michael Birkjaer, analist la Institutul de Cercetare a Fericirii din Danemarca, estimează efectele continue ale crizei financiare și ale singurătății locuitorilor orașului ca influențe negative asupra adolescenților din Europa.

Germania este pe locul șase, cu 78,4%.

Este urmata de Marea Britanie (77,5%), Australia (74,0%), Franța (69,4%) și Suedia (65,3%).

40.000 de persoane, în vârstă de 12 ani și peste , au fost intervievate de către Ipsos și Fundația Bill & Melinda Gates despre viața lor personală, provocările cu care se confruntă și direcția în care se află țara lor.

Respondenții mai tineri au fost mai optimiști decât generația mai în vârstă.

Din păcate, tinerii români sunt cei mai pesimiști din Europa. Aceștia au cea mai mică încredere, la nivel european, în ziua de mâine și în instituțiile statului democratic.

Sursa: Noizz.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved