Avocado îţi face tenul ca de bebeluş – gândul
 
Thu, Oct 24th, 2013

Avocado îţi face tenul ca de bebeluş

Vremea foarte rece din ultimele zile, vântul puternic, hainele groase şi încălţămintea de iarnă contribuie la uscarea, la iritarea şi la sensibilizarea pielii. Specialiştii de la “Libertatea pentru femei” îţi recomandă câteva variante de tratament sută la sută naturale, care te vor ajuta să îţi hidratezi corpul.

Remedii pentru pielea uscată

• Loţiune cu ulei de migdale şi avocado. Uleiul de avocado şi cel de migdale sunt foarte bune pentru hidratarea pielii. Poţi face un amestec din 100 ml apă de trandafiri, două linguriţe de miere, 20 ml ulei de migdale dulci şi 20 ml ulei de avocado. Încălzeşti puţin apa de trandafiri, apoi dizolvi în ea mierea şi adaugi uleiul de migdale şi pe cel de avocado. Loţiunea obţinută se toarnă într-o sticlă pe care o agiţi bine, apoi o păstrezi la rece.

Călcâie şi mâini aspre

• Masează-ţi foarte bine tălpile cu câteva picături de ulei de măsline. Îţi pui şosete groase şi laşi uleiul să acţioneze peste noapte.
• Dacă îţi simţi mâinile aspre, tamponează-le cu decoct din frunze de morcovi. Apoi aplică o mască obţinută din patru linguri de pulpă de avocado amestecată cu patru linguri de lapte dulce. Laşi să acţioneze 15 minute şi apoi clăteşti bine cu apă caldă.

Pont: Dacă nu ai timp să-ţi prepari o loţiune hidratantă, masează-ţi pielea cu aloe vera sau cu miere de albine

sursa: www.libertatea.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved