BMW aduce supercarul hibrid i8 la Salonul de la Frankfurt – gândul
Tue, Aug 6th, 2013

BMW aduce supercarul hibrid i8 la Salonul de la Frankfurt

 

BMW aduce la Salonul Auto de la Frankfurt noul i3, primul model electric al gamei sale cu zero emisii. Prezenţa acestuia la standul german va fi completată şi de cea a fratelui mai mare, supercarul i8, aşteptat şi el la Frankfurt.

Alături de noul BMW i3, dezvăluit în cursul săptămânii trecute, BMW va aduce la Salonul Auto de la Frankfurt şi cel de-al doilea membru al familiei „i”. Este vorba despre coupe-ul sportiv i8, anticipat deja de un concept cu acelaşi nume. Decizia de a aduce supercarul hibrid în cadrul aceluiaşi salon german va face ca standul BMW de anul acesta să poarte un puternic accent ecologic, dominat de litera „i”.

În lumina reflectoarelor de la Frankfurt, BMW va aşeza o versiune de serie a conceptului i8, versiune despre care se spune că va adopta aceleaşi linii futuriste cu cele ale conceptului. Dacă noul i3 este un vehicul pur electric, noul i8 se va dori un promotor al conceptului de plug-in hibrid în gama bavarezilor. Asta înseamnă că motorul electric va fi asociat unui propulsor convenţional pe benzină, cu trei cilindri, turbo.

Împreună, ele vor putea propulsa maşina până la 100 de km/h în mai puţin de 5 secunde. În ceea ce priveşte consumul, acesta se va opri în jurul valorii de 3 litri/100 de kilometri. De asemenea, pachetul de baterii litiu-ion va garanta o autonomie pur electrică de 35 de kilometri.

sursa: www.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved