BMW X4 spionat în timpul testelor din Munchen – gândul
Mon, Aug 12th, 2013

BMW X4 spionat în timpul testelor din Munchen

 

Sigur că înainte de a lansa orice model, producătorul desfășoară numeroase studii și cercetări pentru a nu se trezi că rămâne cu mașinile pe tarabă fără să i le cumpere nimeni. Pe de altă parte, suntem absolut siguri că succesul pe care X6 l-a avut i-a luat prin surprindere chiar și pe cei de la BMW. Dacă stai să te gândești logic, e la fel de urât ca și Seria 5 GT doar că nu e la fel de practic și, cu toate astea, s-a vândut într-un raport de 1 la 100 (data neoficiale; de fapt, date inventate și, probabil, complet inexacte).

Ne imaginăm că modelul X3 se uita le ce i se întâmplă fratelui mai mare, X5, și tremura de frică la gândul că ar putea să primească și el același tratament. Cum de ce ți-e frică nu scapi (X3, n-ar strica să mai înveți și tu niște proverbe), chiar asta s-a întâmplat așa că BMW a prezentat întâi un concept (îl poți vedea mai jos în poze sau apăsând aici) după care s-a pus pe treabă, rezultatul căreia se plimba zilele trecute pe străzile din Munchen.

X4 va folosi platforma lui X3, ceea ce înseamnă că va prelua de la el cam tot ce înseamnă dedesubturi tehnice, de la suspensie și până la motoare. Astfel, o să aibă două motoare de doi litri, unul diesel cu 184 CP și unul bi-turbo pe benzină de 240 CP, plus motoarele de trei litri cu șase cilindri în linie care dezvoltă 313 CP (diesel) și 306 CP (benzină turbo). Singurul lucru diferit va fi faptul că va trebui să stai cocoșat pe bancheta din spate iar în portbagaj nu vei putea băga nimic care trece dincolo de separator. Ah, și evident că va costa puțin mai mult, pentru că… de ce nu?

În ceea ce privește aspectul, fără un punct de referință e foarte greu să-ți dai seama că nu este un X6 – dacă ți-am fi arătat pozele astea și ți-am fi spus că este un facelift X6, puțini ar fi observat greșeala. Iar în ceea ce privește partea frontală, poți să te uiți la ea pentru indicii despre viitorul facelift al lui X3, care se va întâmpla undeva în prima jumătate a anului viitor.

sursa: www.topgear.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved