Cafeaua şi pîinea prăjită cresc rezistenţa organismului la efort – gândul
Thu, Oct 31st, 2013

Cafeaua şi pîinea prăjită cresc rezistenţa organismului la efort

Combinaţia de cafea şi pâine prăjită poate îmbunătăţi performanţele sportive. Amestecul de cofeină şi carbohidraţi creşte rezistenţa organismului la efort şi stimulează capacitatea fizică.

O ceaşcă de cafea şi o felie de pâine prăjită ajută organismul să facă mult mai bine faţă eforturilor fizice, spun oamenii de ştiinţă englezi de la Universitatea Sheffield Hallam, scrie Daily Mail. Aceştia au ajuns la această concluzie, după ce au efectuat o cercetare care a implicat opt participanţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 22 de ani. Voluntarilor li s-a cerut să joace trei meciuri de fotbal, înaintea cărora li s-au dat să consume substanţe diferite, după care performanţele lor pe teren au fost evaluate.

Prima dată, aceştia au primit o băutură care nu conţinea carbohidraţi sau cofeină, a doua oară ei au băut cafea, cu un conţinut mare de cofeină, iar pentru ultima reprezentaţie în teren, jucătorii s-au încălzit cu un lichid care avea la bază ambele substanţe. De această dată, voluntarii au jucat cel mai bine, “energizantul” ajutând-i să-şi mărească viteza, precizia mişcărilor, rezistenţa şi agilitatea.

Astfel, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că amestecul de cofeină şi carbohidraţi ar putea reprezenta o alegere mult mai inspirată pentru sportivi, în detrimentul băuturilor energizante destinate lor, care au multe reacţii adverse. Pe lângă faptul că poate fi digerat foarte repede, o băutură de acest fel are concentraţii mai mari de stimulente. În plus, efectul este unul de durată, de peste o oră.

sursa: www.gandul.info

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved