Călugăriţele ar putea lua în curînd contraceptive! – gândul
Fri, Nov 1st, 2013

Călugăriţele ar putea lua în curînd contraceptive!

Câţiva cercetători din Melbourne atrag atenţia asupra sănătăţii călugăriţelor catolice. Ei recomandă ca acestora să li se dea voie să ia pilule contraceptive, pentru a reduce riscul îmbolnăvirii de cancer, scrie The Guardian.

Kara Britt, doctor la Universitatea Monash din Melbourne şi Roger Short, profesor la Universitatea din Melbourne, spun într-un articol scris de ei că măicuţele ar trebui să ia pilule contraceptive pentru a reduce riscul de cancer ovarian. “Biserica Catolică condamnă toate formele de contracepţie. Totuşi, despre călugăriţe nu se spune nimic concret. Ar trebui să li se dea voie să ia contraceptive, pentru a se putea proteja de cancer”.

A nu avea copiii reprezintă, conform specialiştilor, un risc ridicat de a face cancer, pentru că sarcina, la fel ca şi alăptatul la piept, reduce numărul de cicluri ovulatorii. În prima jumătate a secolului 20, oamenii de ştiinţă au supus testelor 32.000 de călugăriţe catolice din SUA, stabilind că rata mortalităţii ca urmare a cancerului de sân, ovarian şi uterin este mai mare decât la alte femei de aceeaşi vârstă.

sursa: www.libertatea.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved