Călugărițele, sfătuite să comunice mai mult cu Dumnezeu și mai puțin pe rețelele sociale – gândul
 
Wed, May 16th, 2018

Călugărițele, sfătuite să comunice mai mult cu Dumnezeu și mai puțin pe rețelele sociale

Călugărițele ar trebui să comunice mai mult cu Dumnezeu, și mai puțin pe rețelele de socializare, potrivit Vaticanului.

Sfântul Scaun a transmis un mesaj celor 38.000 de călugărițe catolice , potrivit căruia, activitatea lor intense de pe rețelele de socializare le afectează spiritualitatea și practicile religioase pe care trebuie să le îndeplinească, potrivit The Guardian.

Într-un document publicat de biroul Vaticanului pentru viața religioasă, călugărițelor li s-a spus că, deși le este permis să folosească Facebook sau Twitter și să citească știri online, au fost sfătuite să facă acest lucru “cu discreție și sobrietate”.

Călugărițele ar trebui, de asemenea, să acorde o atenție deosebită “conținutului online și tipului și cantității de informații pe care le accesează”, se mai arată în document.

Precizările vin la trei săptămâni, după ce un grup de călugărițe din Spania au protestat pe Facebook, după ce o instanță a achitat cinci bărbați acuzați de violarea unui adolescent în timpul festivalului din Pamplona, în 2016.

Odată cu alegerea Papei Francis, Vaticul s-a deschis mai mult către public, prin intermediul rețelelor de socializare.

Cea mai faimoasă călugăriță italiană de pe social media este probabil sora Cristina Scuccia, care a câștigat versiunea italiană a emisiunii The Voice, în 2014. Sora Cristina, care a lansat un nou album în martie, are 26.900 de adepți pe Twitter.

Sursa: Guardian stirileprotv.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved