Campania șocantă care a făcut 100.000 de oameni să se lase de fumat – gândul
Thu, Sep 12th, 2013

Campania șocantă care a făcut 100.000 de oameni să se lase de fumat

O campanie șocantă anti-fumat desfășurată în 2012 pe parcusul a trei luni a convins aproximativ 100.000 de americani să renunțe la țigări, scrie Huffington Post.

Centrul de Prevenire și Control și Prevenire a Bolilor a realizat un sondaj pe 3.051 de fumători înainte și după campania anti-fumat. În jur de 80% dintre persoanele care au participat la studiu și-au aminit că au urmărit campania șocantă la televizor.

Sondajul a arătat că procentul fumătorilor care au încercat să se lase a crescut cu 12% pe perioade derulării campaniei, ceea ce înseamnă că aceasta a fost una deosebit de eficientă.

Campania anti-fumat a prezentat în câteva spot-uri poveștile de viață ale unor foști fumători care s-au îmbolnăvit de afecțiuni grave, percum cancerul, din cauza țigărilor. Printre ei se numără un bărbat căruia i-a fost îndepărtat chirurgical laringele după ce s-a îmbolnăvit de cancer la gât.

“Am continuat să fumez chiar și după ce am fost diagnosticat cu cancer. Am fumat și în perioada în care am făcut ședințe de chimioterapie, pentru că eram dependent de țigări. M-am lăsat abia după ce mi-au îndepărtat laringele și am început să vorbesc printr-o gaură pe care medicii mi-au făcut-o în gât”, a mărturisit bărbatul.

Puteți urmări în continuare mai multe spot-uri șocante din cadrul campaniei anti-fumat:

sursa: fabuloase.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved