Candidat la Sfântul Scaun, acuzat că a pipăit 3 preoţi – gândul
Mon, Feb 25th, 2013

Candidat la Sfântul Scaun, acuzat că a pipăit 3 preoţi

 

Cardinalul Keith O’Brien, de 74 de ani, era singura speranţă a britanicilor că vor avea un Papă.

Cardinalul va demisiona la împlinirea vârstei de 75 de ani

Coincidenţă sau nu! Scandalul cu tentă sexuală a izbucnit exact cu o săptămână înainte ca Papa Benedict al XVI-lea, de 85 de ani, să îşi dea demisia. Şi se referă la evenimente de acum 30 de ani, când actualul cardinal slujea în cadrul Seminarului St. Andrew, din oraşul Drygrange, Scoţia.

La cei 74 de ani ai săi, cardinalul Keith O’Brien se afla în rândul candidaţilor cu şanse reale la Scaunul papal. Însă cu doar o săptămână înainte de 11 februarie, ziua în care Papa Benedict al XVI-lea şi-a anunţat demisia, trei preoţi au depus o plângere la Înaltul Scaun împotriva cardinalului O’Brien.

Ei au povestit că în anii 1980, pe vremea când erau seminarişti la Colegiul teologic, St. Andrew, din oraşul Drygrange, Scoţia, actualul cardinal a venit peste ei în camere. Comportamentul lui a fost calificat drept “inadecvat” şi unul dintre preoţi a subliniat faptul că “a existat chiar şi un contact fizic total deplasat şi nepotrivit”. Totul s-a întâmplat după o seară “de băute”. Ei au cerut demisia cardinalului. La 28 februarie Conclavul va trebui să aleagă noul Papă.

Scandal sexual la Vatican

Presa italiană lansează bomba: Papa Benedict a demisionat din cauza “unor dosare secrete legate de reţelele homosexuale din cadrul Bisericii Catolice la nivel înalt”.

Părintele Lombardi, purtătorul de cuvânt de la Vatican, a refuzat să dezmintă acuzaţiile. Conform zvonurilor prezentate de presa italiană “înalţi prelaţi care organizau orgii sexuale au fost şantajaţi şi au făcut acte de corupţie pentru a-i păstra intactă funcţia şi imaginea publică”.

sursa: www.click.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
... ...
All Rights Reserved