Cât costă și ce simbolizează inelul după care a fost identificat generalul Soleimani – gândul
Tue, Jan 7th, 2020

Cât costă și ce simbolizează inelul după care a fost identificat generalul Soleimani

Inelul după care a fost identificat corpul lui Qasem Soleimani, generalul iranian ucis într-un atac cu dronă al SUA, a fost analizat de specialişti pentru a afla valoarea bijuteriei.

Potrivit bijutierilor, inelul nu este unul foarte valoros, piatra acestuia fiind fie din carneol (cornalină), fie un rubin. În ambele cazuri, inelul nu ar valora mai mult de câteva sute de dolari, relateză NewYorkPost.

„Din imagine îmi dau seama că este o piatră de carneol, nu este un rubin, și provine din Africa”, a declarat Maykel Rieth, tăietor profesionist de pietre preţioase la o firmă din New York.

De asemenea, bijutierii cred că metalul din care este realizat inelul este, cel mai probabil, argint, deşi nu este exclusă nici varianta aurului alb.

Varianta „argint” este susţinută atât de Rieth, cât şi de un alt bijutier, de la Paillon Jewelry. „Din imagine nu pare să fie un inel scump, deoarece este făcut din argint, nu este aur”, a declarat Paillon.

Unii musulmani cred că însuşi Profetul Mahomed avea un inel din argint cu pecete din carneol la degetul mic al mâinii drepte, și că cei care îl poartă pot binecuvânta.

Sute de mii de iranieni au ieșit în stradă

O „mare de oameni” în doliu a însoţit luni, la Teheran, sicriele generalului Qassem Soleimani, cel mai popular comandant militar din Iran, şi ale altor oficiali militari ucişi într-un atac cu dronă al Statelor Unite în Irak.

Soleimani urmează să fie înmormântat marţi la Kerman (sud-est), oraşul său natal.

Estimată la “câteva milioane” de persoane de către televiziunea de stat iraniană, mulţimea a alternat momente de reculegere şi de tristeţe cu momente în care şi-a exprimat furia strigând ’Moarte Americii’ şi ‘Moarte Israelului’.

Sursa: New York Post stirileprotv.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved