Tue, May 2nd, 2017

Cat de periculoasa este painea mucegaita. Cum poti sa o pastrezi proaspata mai mult timp

Atunci cand vezi o pata de mucegai mica, ai face bine sa arunci toata painea. Pentru ca este “doar varful icebergului”, spun expertii in nutritie, si cel mai probabil contine bacterii invizibile ochiului liber.

Departamentul de Agricultura si de Siguranta a Alimentelor din SUA recomanda sa arunci la gunoi painea mucegaita, pentru ca riscurile la care te expui sunt mult prea mari: ciupercile microscopice pot cauza reactii alergice puternice si probleme respiratorii. Iar in anumite cazuri, mucegaiul poate cauza aparitia unor micotoxine, care duc, intr-un final, la cancer la ficat, potrivit NYTimes.

Cum poti sa pastrezi painea proaspata cat mai mult timp

Pastrarea painii in frigider este inamicul cel mai mare pentru painea proaspata pentru ca aerul rece din frigider grabeste procesul de deshidratare al painii, de 5 ori mai tare.

Pe de alta parte, o solutie buna este sa o tii la congelator, invelita in staniol sau in folie de plastic si sa o incalzesti la cuptor inainte sa o servesti. Te vei bucura de fiecare data de o paine gustoasa si proaspata.

Cea mai buna varianta ramane pastrarea painii la temperatura camerei, intrucat asa isi pastreaza cel mai bine textura. Conditia principala pentru a lasa painea pe blatul din bucatarie este sa o impachetezi corect, astfel incat sa limitezi expunerea la aer. Poti folosi chiar si o punga de plastic in cazul franzelelor sau chiflelor cumparate pentru ca nu va atrage umiditatea care sa produca mucegai. Painile cu coaja tare ar trebui pastrate in punga de hartie.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
... ...
All Rights Reserved