CAZ RAR. Un belgian cu coronavirus și-a infectat pisica / Ce spun veterinarii despre acest caz – gândul
Fri, Mar 27th, 2020

CAZ RAR. Un belgian cu coronavirus și-a infectat pisica / Ce spun veterinarii despre acest caz

O pisică din Belgia a fost infectată cu coronavirus de stăpânul ei, iar animalul a dezvoltat unele simptome ale bolii, a anunțat Facultatea de Medicină Veterinară din Liege, citată de publicația La Libre.

Este vorba despre un caz izolat de transmise a virusului de la om la animal, însă animalele nu sunt purtătoare ale virusului, potrivit medicilor veterinari de la Facultatea din Liege.

Autoritățile au propus adoptarea unor măsuri de precauție pentru persoanele infectate care au în casă animale de companie, informează G4media.ro.

În Hong Kong, un câine a fost testat cu simptome ușoare de coronavirus și plasat în carantină. Este foarte probabil să fie vorba de o contaminare externă, din mediul înconjurător, au explicat specialiștii virusologi.

Potrivit acestora, virusul poate supraviețui de la câteva ore la câteva zile, în funcție de suprafețe și de temperatură.

sursa www.gandul.ro FOTO: ladbible.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved