Cazul MEDICAL ce a şocat GINECOLOGII: O mamă a păstrat în PÂNTECE ZECE FETUŞI după un tratament de fertilitate – gândul
Tue, Dec 17th, 2013

Cazul MEDICAL ce a şocat GINECOLOGII: O mamă a păstrat în PÂNTECE ZECE FETUŞI după un tratament de fertilitate

Untitled

O femeie din India a reuşit după un tratament de fertilitate să păstreze în pântec zece fetuşi. Numai că din cauza unor complicaţii femeia a pierdut sarcina în a treia lună.

Anju Kushwaha, o tânără de 28 de ani din districtul Satna, provincia Madhya Pradesh, a şocat medicii după ce a intrat în travaliu în cursul zilei de sâmbătă, la doar 12 săptămâni de sarcină. Potrivit Daily Mail, femeia însoţită de soţul ei a plecat de urgenţă la spital după ce a intrat în chinurile naşterii prematur.

“A pierdut nouă dintre fetuşi pe drum. Echipa noastră de ginecologi a intrat în sala de operaţie şi a ajutat-o să nască şi cel de-al zecelea copil, dar şi acesta era decedat”, a explicat doctorul SK Pathak, de la spitalul Sanjay Ghandi.

Conform specialiştilor, tânăra mămică a avut o formă extremă de sarcină multifetală, care în cele mai multe cazuri produce gemeni. Astfel de sarcini apar în momentul în care un singur spermatozoid se combină cu un ovul, ca apoi să se despartă în doi embrioni, formând gemeni identici care împart acelaşi ADN. În alt scenariu, doi spermatozoizi fertilizează două ovule, ceea ce rezultă în gemeni neindentici cu trăsături diferite.

Chiar şi aşa, cazurile în care în pântece se află mai mult de trei fetuşi sunt extrem de rare, apărând exclusiv după ce femeile trec prin tratamente de fertilitate.

sursa: www.romaniatv.net

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved