Ce efecte are machiajul asupra ochilor – gândul
Wed, Feb 12th, 2014

Ce efecte are machiajul asupra ochilor

ochi

Ochii tai pot avea de suferit de pe urma substantelor chimice din cosmetice. Acest lucru se intampla din cauza ca in substantele din machiaj se gasesc conservanti, materie organica si chimica care pot duce la o serie de afectiuni.

Dintre acestea mentionam dezvoltarea bacteriilor, infectii, uscarea ochilor, inflamatie cronica si chiar afectarea glandelor sebacee de pe pleoape.

Insa, cea mai intalnita afectiune este conjunctivita care se face din cauza contaminarii ochilor cu produse cosmetice sau contactului cu aplicatoarele de machiaj.

Totodata, unii oameni pot fi alergici la arome sau alte ingrediente din compozitia produselor cosmetice. Simptomele alergiei sunt lacrimarea, mancarimea si roseata ochilor sau umflarea si exfolierea pleoapelor.

Cel mai grav este faptul ca rimelul sau creionul de ochi poate zgaria corneea. O eroziune corneana se poate infecta, transformandu-se in ulcer cornean care poate duce la orbire.

sursa: lyla.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved