Ce efecte au anticoncepţionalele asupra psihicului tău – gândul
Wed, Nov 20th, 2013

Ce efecte au anticoncepţionalele asupra psihicului tău

Toate femeile ştiu că pilula contraceptivă are efecte secundare precum greaţa, îngrăşarea, celulita. Mai puțin se ştie despre efectele ei asupra psihicului. Iată care sunt acestea.

Dacă ți se pare că ai luat/o puțin razna de când iei pilule anticoncepționale, nu ești singura. Milioane de femei care fac acest tratament suferă de efecte secundare care par să le schimbe personalitatea. Iată care sunt urmările tratamentului contraceptiv.

1.Ți se schimbă gusturile în materie de bărbați

Mai multe studii din ultimii ani au demonstrat că femeile care iau pilula sunt atrase de bărbații sensibili și cuminți în detrimentul celor aventuroși și plini de personalitate. Cumva, hormonii din pilulă ne fac să alegem acle partener care ar putea fi un tată cât mai bun pentru eventualii urmași și desigur un tată bun este sensibil și sufletist.

Se pare că pilula anticoncepțională a schimbat și moda la Hollywood. Dacă în trecut superstarurile masculine erau rebelul James Dean sau misteriosul Clarck Gable, figuri foarte masculine, astăzi, sub efectul pilulei, femeile preferă personajele ușor efeminate, precum Robert Pattinson.

2. Ai schimbări bruște de dispoziție

Acum râzi și ești veselă, iar peste un minut izbucnești în plâns fără un motiv anume. Nu ai luat-o razna, e doar efectul pilulei. Starea psihică depinde mult de producția hormonală, după cum se observă și în cazul femeilor însărcinate. Prin mecanisme care nu sunt încă pe deplin înțelese, hormonii din anticoncepționale afectează structuri de la nivelul creierului, ceea ce duce la schimbări de dispoziție, uneori bruște și de neînțeles.

3. Te simți tristă fără motiv

Nu te mai interesează nimic, nu ai chef să ieși din casă, faci eforturi ca să mergi la serviciu. Dacă iei anticoncepționale nu da fuga la psihiatru. Probabil că nu este vorba de o depresie propriu-zisă, ci de una provocată de pilulă.

4. Nu mai ai chef de sex

Iei pilulele tocmai ca să te poți bucura de o viață sexuală lipsită de griji, apoi constați că nici nu.ți mai dorești o viață sexuală. Scăderea libidoului este cel mai cunoscut dintre efectele psihice ale pilulei.

Ce e de făcut?

Se pare că toate aceste efecte secundare apar în primele luni de administrare a pilulei, adică timpul necesar pentru ca organismul să se obișnuiască cu un nivel modificat al hormonilor feminini. Dacă ai probleme care durează mai mult de câteva luni, cere medicului tău să-ți schimbe marca de pilule. Experții spun că pentru fiecare femeie există o pilulă potrivit. Însă nu spun cum putem suporta depresia sau lipsa libidoului până găsim ceea ce ni se potrivește.

sursa: www.unica.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved