Ce este bine să mănânci și ce nu, dimineața pe stomacul gol? – gândul
Sun, Apr 22nd, 2018

Ce este bine să mănânci și ce nu, dimineața pe stomacul gol?

Orice nutriţionist poate spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, deoarece conţine foarte mulţi nutrienţi, însă este important să cunoşti şi ce alimente trebuie consumate dimineaţa pentru a te bucura de aceste efecte.

Consumă ouă

Ouăle sunt bogate în proteine şi nutrienţi, activând metabolismul şi crescând energia. Ouăle sunt o alegere excelentă pentru micul dejun, deoarece nici nu au prea multe calorii.

Consumă pepene roşu

Pepenele roşu conţine foarte multă apă, susţinând sănătatea cardiacă şi oculară.

Consumă cereale

Acestea pot trata iritatiile stomacale şi indigestiile datorită acidului hidroflouric şi fibrelor solubile, putând reduce colesterolul.

Consumă afine

Afinele fac parte din cele 15 fructe ce trebuiesc consumate la micul dejun deoarece regularizează circulaţia sanguină, întăresc imunitatea şi îmbunătăţesc memoria.

Mănâncă porumb

Porumbul este o alegere excelentă pentru micul dejun, deoarece detoxifică organismul şi elimina metalele grele, îmbunătăţind microfloră intestinală.

Consumă miere

Mierea susţine producţia de serotonină, activând energia şi starea de bine.

Consumă hrişca

Hrişca este bogată în vitamine şi minerale, mai ales în fier. Aceasta este una din cele 15 alimente ce activează metabolismul şi creşte nivelul energetic.

Consumă nuci

Acestea regularizează pH-ul din organism şi ajută digestia.

Nu consuma citrice

Poate că acestea conţin Vitamina C, însă duc la arsuri stomacale şi cresc riscul apariţiei ulcerului, dacă sunt consumate la micul dejun.

Nu consumă alimente iuţi

Acestea sunt sănătoase pentru organism, însă nu trebuie consumate la micul dejun deoarece afectează mucoasa gastrică.

Nu consuma banană

Poate că acest fruct creşte nivelul de magneziu din organism, însă consumat la micul dejun duce la apariţia bolilor cardiace.

Nu consuma sucuri acidulate

Reprezintă cea mai proastă alegere pentru începerea unei zile, deoarece ne balonează şi încetinesc metabolismul.

Nu consuma verdeţuri

Conţin aminoacizi însă duc la balonare şi flatulenţă, dacă sunt consumate dimineaţă.

Nu consuma roşii

Acestea conţin acid taninic, ce irită stomacul şi duce la apariţia ulcerului gastric.

Nu consuma pere

Perele conţin fibre crude, ducând la afectarea mucoasei membranei stomacale.

Ţine cont de aceste sfaturi şi fă alegerea bună! Nu sării niciodată peste micul dejun!

sursa secretele.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved