Ce trebuie să faci ca să scapi de gâtul înțepenit! – gândul
 
Sat, Apr 21st, 2018

Ce trebuie să faci ca să scapi de gâtul înțepenit!

Majoritatea durerilor de cap si a tensiunilor resimtite provin de la gât sau umeri, asa ca aveti grija de gâtul dumnevoastra, iar corpul va fi recunoscator.

Atunci când gâtul este supus unui efort neadecvat, vertebrele si muschii sai fac o treaba buna sustinând capul.

Dar capul apasa pe o structura relativ mica….

O cauza obisnuita a anchilozarii si durerilor cervicale este faptul ca tinem capul într-o pozitie incomoda timp îndelungat, spun fizioterapeutii.

Unele persoane sunt supuse unui risc mai mare, din cauza profesiei. Coafezele, de exemplu, lucreaza toata ziua într-o pozitie aplecata spre înainte.

Dar oricare ne-ar fi meseria, anchilozarea cervicala poate fi eliminata înlocuind obiceiurile proaste cu unele bune si facând exercitii în mod regulat.

Iata ce aveti de facut daca aveti gatul intepenit:

1. Daca aveti gâtul întepenit, aplicati o punga cu gheata înfasurata într-un prosop, timp de 15 minute. Repetati, în functie de starea pe care o aveti.

2. Dupa ce gheata a redus inflamatia, aplicati caldura, care este un calmant minunat.

3. Slabiti tensiunea musculara apasând moderat zona timp de trei minute. Folositi doar vârfurile degetelor pentru a exercita o presiune ferma.

4. Consumati acizi grasi esentiali din surse naturale, care stimuleaza imunitatea, iar organismul devine mai putin vulnerabil la inflamatii. Rezultatele nu apar insa instantaneu, este nevoie de câteva saptamâni pentru a observa efectul. Surse naturale de acizi grasi esentiali: ulei din seminte de in, ulei de cânepa, ulei de luminita noptii, de limba mielului, de cocaze negre etc.

5. În locul unor remedii alopate, îndreptati-va spre plantele medicinale. Fitoterapia ofera nenumarate remedii. Pentru inflamatii, puteti lua scoarta de salcie alba, iar daca aveti spasme cervicale sau muschii tensionati, încercati valeriana sau calinul.

6. Vitaminele antioxidante C si E, luate regulat, pot preveni deteriorarea dureroasa a articulatiilor. Fructele si legumele proaspete sunt cele mai importante surse de vitamina C. Uleiurile vegetale, uleiul din germeni de grâu, nucile, alunele si legumele cu frunze verzi sunt surse de vitamina E.

7. Stati pe un scaun cu spatar, pentru a mentine coloana vertebrala dreapta.

8. Sustineti-va zona lombara. Rulati un prosop si plasati-l în scobitura spatelui atunci când stati jos, va sustine coloana dreapta si va ajuta sa pastrati o pozitie sanatoasa.

9. Atunci când lucrati, luati o pauza. Ridicati-va din când în când si faceti câtiva pasi.

10. Mentineti capul drept, dar trageti barbia spre interior. Evitati sa aplecati capul spre înainte atunci când lucrati la masa sau când cititi.

11. Pozitionati monitorul calculatorului la nivelul ochilor. Daca va fortati sa priviti în sus sau în jos, s-ar putea sa contractati muschii gâtului.

12. Daca tineti telefonul în scobitura dintre cap si umar ca sa puteti vorbi si scrie in acelasi timp, va obligati gâtul la o pozitie incomoda, este o invitatie la anchilozare si durere.

13. Dormiti pe o saltea tare, pentru a mentine coloana intr-o pozitie corecta.

14. Scapati de perna sau cumparati o perna speciala, care sa ofere gâtului sustinerea adecvata.

15. Nu dormiti pe burta, alegeti pozitia fetusului, pe o parte, cu genunchii adunati la piept.

16. Atunci când afara este frig si umed, tineti gâtul la caldura. Vremea rea poate agrava anchilozarea cervicala.

17. Daca sunteti tensionati, muschii gâtului se pot contracta, de aceea atunci când sunteti sub un mare stres, apelati la meditatie sau la orice alte tehnici de relaxare.

sursa secretele.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved