Ceaiul de urzică, licoarea tinereții eterne – gândul
Tue, Jul 10th, 2018

Ceaiul de urzică, licoarea tinereții eterne

Ne-am gândit să aducem aminte cititorilor că suntem în primăvară, iar urzicile au împânzit grădinile şi, mai ales, gardurile acestora, încât putem spune că este o plantă medicinală a sezonului, un sezon încă rece pe alocuri.

Cunoscută și sub denumirea de urzică mare, urzică mică, urzică creată, oiștea , a fost folosită încă din preistorie. Există diverse dovezi arheologice care susțin această afirmație. Spre exemplu, într-un mormânt din Danemarca, s-a descoperit o țesătură din această plantă, care datează din epoca bronzului. Există dovezi că in epoca neolitică, tulpina urzicii a fost utilizată pentru a face sfoară. De asemenea, este un fapt cunoscut că trupele române ale lui Cezar au adus urzica din Anglia.

Elementele complexe ce se regăsesc în frunzele și florile urzicii oferă plantei proprietăți diuretice, depurative, hemostatice, emoliente și antiseptice deosebite. Preparatele terapeutice cu urzică au și proprietăți cicatrizante, laxative, stimultoare asupra secrețiilor biliare și hipoglicemice, iar curele cu urzică pot trata o gama variată de afecțiuni și ne pot menține organismul tânăr mult timp.

Bunicile noastre obişnuiesc să spună că urzicile schimbă sângele, iar după o iarnă în care predominante au fost mâncărurile grase, o cură de urzici urmată primăvară, dar nu numai, poate face minuni. Noi vă propunem o curcă compusă din două căni de ceai de uzrică, timp de o lună.

Ceaiul de urzici poate fi preparat astfel:

Ia o mână de frunze proaspete și spălate, toacă-le şi amestecă-le cu o cană de apă clocotită.

Lasă la infuzat timp de un sfert de oră, după care bea. Îți recomand să bei ceaiul înainte de masă, cu aproximativ un sfert de oră sau jumătate de oră.

sursa secretele.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved