Cel mai dur test de siguranță: Volvo aruncă mașini de la 30 de metri înălțime pentru a ajuta serviciile de urgență să îmbunătățească metodele de extracție – gândul
Tue, Nov 17th, 2020

Cel mai dur test de siguranță: Volvo aruncă mașini de la 30 de metri înălțime pentru a ajuta serviciile de urgență să îmbunătățească metodele de extracție

Volvo a aruncat 10 mașini de la o înălțime de 30 de metri cu scopul de a ajuta serviciile de urgență să-și îmbunătățească metodele de extracție în cazul unor accidente grave.

Extracția victimelor din mașini în urma accidentelor rutiere este esențială pentru ca acestea să primească imediat primul ajutor și să aibă șanse cât mai mari de supraviețuire.

De regulă, echipajele de urgență se antrenează pentru astfel de evenimente prin utilizarea unor mașini vechi trimise la casat. Dezavantajul acestora este că au fost produse cu materiale de durități diferite și cu alte standarde de siguranță comparativ cu mașinile actuale.

Acesta este motivul pentru care Volvo a lansat un proiect inedit pentru a veni în sprijinul serviciilor de urgență.

Cu ajutorul unei macarale, constructorul suedez a aruncat 10 mașini de la o înălțime de 30 de metri, pentru a simula astfel accidente grave, în urma cărora vehiculele au suferit avarii semnificative.

Mașinile respective vor fi utilizate acum de serviciile de urgență pentru a extrage oamenii mai rapid și pentru a corecta strategia de acordare a primului ajutor.

Datele obținute în urma acestui proiect vor fi compilate într-un raport detaliat care va putea fi accesat gratuit de serviciile de urgență din Suedia.

Via Volvo www.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved