Cele mai ciudate obiceiuri, culese din lumea întreagă – gândul
Tue, Jul 10th, 2018

Cele mai ciudate obiceiuri, culese din lumea întreagă

Chiar dacă credeam că noi, ca români, ne situăm pe cea mai înaltă treaptă a obiceiurilor ciudate, ei bine trebuie să îți spun că lucrurile nu stau tocmai așa și că există astfel de practici în lumea întreagă.

Nu te mai las să aștepți, haide să aflăm împreună despre ce obiceiuri este vorba!

Trăitul alături de persoanele decedate

Funeraliile sunt un aspect foarte important pentru grupul etnic Toraja, din Indonezia. Perioada în care o familie strânge fondurile necesare organizării ceremoniei poate fi și de câteva luni. În tot acest timp, cadavrul este înfășurat în carpe și ținut în casă. Membrii grupului etnic Toraja cred că sufletul decedatului rămâne în preajma lor până în clipă înmormântării. Cadavrele sunt înhumate într-o peștera, iar la intrarea acesteia este plasată o efigie a decedatului. Brrr, terifiant!

Mirii, loviți cu obiecte din toate părțile

Dacă în multe țări acest moment are loc după încheierea ceremoniei, în Cehia nuntașii aruncă în miri cu diverse obiecte înainte de ceremonie, în timpul, dar și după. În timpul nunții, o tavă este aruncată la picioarele mirilor pentru ca ei să o curețe împreună, demonstrând că sunt uniți. La ieșirea din local, prietenii și familia aruncă cu mazăre în aceștia pentru fertilitate, iar la casa proaspeților căsătoriți sunt aruncate semințe, monede și smochine pentru a-i mulțumi pe zeii căminului conjugal.

În Ungaria: nu se dă noroc

Ciocnirea paharelor cu bere evocă amintiri sumbre: după o bătălie între Austria şi Ungaria, în 1849, generalii austrieci şi-au sărbătorit victoria – soldată cu moartea, pe câmpul de luptă, a 30 de generali maghiari – ciocnind entuziast şi bând bere. În urma acestui afront, ungurii şi-au promis să se abţină de la a mai ciocni halbele în următorii 150 de ani. Termenul a expirat demult, dar în unele zone mai conservatoare obiceiul încă este respectat.

Nunți pentru defuncți

O tradiție cunoscută în rândul chinezilor sugerea că spiritul unui om care a murit înainte să se căsătorească poate să provoace necazuri familiei rămase în viață.

De 3.000 de ani se practică ritualul nunților defuncților, modalitate prin care chinezii cred că pot îmbuna spiritele morților. Nunțile defuncților se aseamănă foarte mult cu cele ale celor aflați în viață. Chiar dacă practica a fost interzisă de Partidul Comunist Chinez, în unele zone încă se practică.

Verigheta prin care părinţii află dacă copilul va fi băiat sau fată.

Această tradiţia este una românească și este consemnată de academicianul Marin Flore Simion, într-un studiu etnografic şi, potrivit acestuia, sexul copilului poate fi precizat de către moaşă cu ajutorul unei verighete. Moaşa pune verigheta slujită la biserică pe un fir de păr, iar apoi ţine firul de păr deasupra burţii femeii însărcinate. Dacă firul de păr cu verigheta se balansează dintr-o parte în alta, fătul va fi băiat.

sursa secretele.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved