Cele mai eficiente “arme” împotriva ridurilor – gândul
Wed, Nov 27th, 2013

Cele mai eficiente “arme” împotriva ridurilor

Nicio femeie nu reuşeşte să păcălească trecerea anilor, îmbătrânirea fiind un proces universal determinat de ceasul nostru biologic. Primele semne al îmbătrânirii apar în jurul vârstei de 30 de ani. Odată cu înaintarea în vârstă ridurile devin vizibile, iar pe măsură ce pielea îşi pierde din elasticitate, acestea se amplifică. Totuşi, lupta contra efectelor trecerii timpului nu este pierdută din start. Dacă nu poţi împiedica scurgerea anilor, cel puţin merită să încerci să întârzii apariţia primelor semne care-ţi trădează vârsta. Iată câteva trucuri care-ţi pot fi de folos.

Curăţă-ţi pielea în fiecare zi!

Toxinele sunt primii inamici ai pielii tale. Expusă factorilor exteriori, epiderma este agresată de poluare, vânt, praf etc. Cauza principală a ridurilor o reprezintă toxinele, este deci important să-ţi cureţi faţa în fiecare zi.

Hidratează-ţi tenul!

Hidratarea pielii se poate face sub diverse forme, ca de exemplu consumul de apă sau aplicarea de creme speciale, hidratante. Când pielea este suficient hidratată îşi menţine şi supleţea.

Protejează-te de agresiunile exterioare!

Razele ultraviolete sunt foarte agresive pentru piele. Acestea reprezintă una dintre cauzele principale ale îmbătrânirii rapide a pielii şi ale formării ridurilor. Chiar dacă, după ce înaintăm în vârstă, devenim mai cumpătate şi nu mai stăm la soare ore-n şir, din păcate, răul a fost făcut în tinereţe, iar efectele se văd mai târziu. Specialiştii spun că expunerea exagerată la razele soarelui poate provoca o accelerare a scăderii cantităţii de colagen, care favorizează o pierdere a elasticităţii şi tonusului în general. Aşadar, trebuie să foloseşti creme de protecţie solară în zonele corpului care sunt cel mai expuse la soare, în special pe faţă.

Fă-ţi masaj!

Masajul are ca scop ameliorarea circulaţiei sanguine a feţei şi astfel prevenirea apariţiei ridurilor.

Evită să-ţi soliciţi prea mult muşchii faciali!

Poţi declanşa formarea ridurilor fără ca măcar să-ţi dai seama. De fiecare dată când te încrunţi, faci o grimasă, râzi sau doar zâmbeşti, pielea ta are de suferit într-o oarecare măsură. Pielea este sensibilă, iar efectul combinat al tuturor acestor expresii ale feţei poate cauza apariţia unor linii fine. În concluzie, trebuie să eviţi pe cât posibil mişcările care pliază muşchii feţei.

Fă-ţi tratamente cosmetice profesionale!

Pentru a lupta eficient contra ridurilor, este necesar ca, din când în când, să-ţi faci timp să ajung la un salon de estetică. Specialiştii în frumuseţe folosesc pentru tratamente aparatură specială, care destinde muşchii feţei şi face ca ridurile să dispară.

Nu neglija orele de somn!

Un somn odihnitor este fundamental pentru o sănătate de fier. Ai nevoie de cel puţin şase-şapte ore de somn “reparator”. Astfel, vei evita oboseala, ceea ce-ţi va permite să-ţi menţii frumuseţea pielii.

Încearcă să nu te stresezi!

Stresul face parte din viaţa de zi cu zi a celor mai multe dintre noi. Din păcate, acesta favorizează apariţia ridurilor, dar şi numeroase probleme de sănătate. Şi tutunul este una dintre cauzele îmbătrânirii, aşadar, dacă eşti fumătoare şi nu poţi renunţa la acest viciu sub nicio formă, încearcă măcar să reduci numărul ţigărilor fumate într-o zi.

Mănâncă sănătos!

Obiceiurile alimentare influenţează şi starea pielii. Este recomandat să pui accent pe mesele uşoare. Variază pe cât posibil meniul şi mai ales ai grijă să consumi alimente bogate în Omega 3.

Bea multă apă!

Consumul unei cantităţi suficiente de apă semnifică eliminarea toxinelor din organism şi, deci, ajută la menţinerea unui ten sănătos.

sursa: www.cancan.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved