Cercetătorii au găsit secretul tinereții veșnice? Am putea trăi până la 140 de ani – gândul
Wed, Dec 6th, 2017

Cercetătorii au găsit secretul tinereții veșnice? Am putea trăi până la 140 de ani

Toți visăm la o tinerețe fără bătrânețe și la o viață fericită și împlinită.

S-ar putea să traim mai mult, datorită oamenilor de știință care au descoperit secretul longevității.

Este oare posibil să traim până la 140 de ani? Pare un scenariu SF, însă cercetătorii sunt la un pas de reversarea procesului de îmbătrânire. Ipoteza asta este susținută de omul de știință Haim Cohen de la Universitatea Bar-Ilan.

“În timp ce în trecut 70% dintre oameni mureau din cauza infecțiilor, astăzi 70% mor din cauza bolilor bătrâneții. Așadar, dacă “manipulăm”” procesul de îmbătrânire în sine, putem să creștem speranța maximă de viață”, a declarant Cohen.

Cohen a publicat un studiu care susține faptul că speranța medie de viață a crescut considerabil în ultimul secol datorită inovatiilor în tratamentul bolilor.

Cercetătorii au făcut sute de experimente care au vizat procesul de îmbătrânire la viermi, muște și rozătoare și au constatat că durata lor maximă de viață a crescut constant.

Oamenii de știință sustin că dacă tratamentele care vizează efectele îmbătrânirii sunt extinse astfel încât să întârzie acest proces, am putea să trăim până la 140 de ani.

“Scopul este ca oamenii să rămână sănătoși, nu doar să trăiască mai mult”, a spus Haim.

Sursa: Noizz.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
... ...
All Rights Reserved