Chiloţii rezistenţi la menstruaţie ar putea înlocui tampoanele şi absorbantele – gândul
Tue, Jul 7th, 2015

Chiloţii rezistenţi la menstruaţie ar putea înlocui tampoanele şi absorbantele

Compania Thinx a inventat un nou tip de lenjerie intimă, care nu se pătează în timpul menstruaţiei. Astfel, femeia care poartă aceşti chiloţi nu mai trebuie să folosească tampoane sau absorbante.

Lenjeria a fost inventată pentru a înlocui produsele de igienă intimă folosite lunar de femeile din întreaga lume, care costă destul de mult. Produsul a fost conceput de trei femei şi este fabricat acum de muncitoare din Sri Lanka.

Chiloţii speciali arată ca orice lenjerie intimă şi pot fi cumpăraţi în trei variante: tanga (pentru menstruaţie uşoară), Cheeky şi Hiphugger (pentru zile cu sângerare abundentă). Straturile de protecţie ale acestor chiloţi vor oferi femeilor mai multă libertate şi şansa de a face economii importante, spun inventatoarele lor, Miki Agrawal, Radha Agrawal şi Antonia Dunbar.

În multe ţări sărace, cum este Uganda, fetele care sunt la ciclu nu pot merge la şcoală şi lipsesc de la cursuri, pentru că nu îşi permit să cumpere produsele de igienă necesare în această perioadă, scrie Daily Mirror.

Chiloţii rezistenţi la menstruaţie pot fi spălaţi şi costă de la 20 de euro bucata. Modelul este tineresc, modern, şi poate înlocui clasica „lenjerie de bunicuţă”, folosită deseori de femei în timpul menstruaţiei, pentru un plus de confort şi siguranţă.

Fiecare chilot are mai multe straturi, care asigură protecţie: un strat absorbant, un strat anti-microbian, un al doilea strat absorbant şi un strat rezistent la scurgeri.

sursa: adev.ro, foto: metro.co.uk

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved