China anunță primul caz de COVID-19 la Wuhan din 3 aprilie – gândul
Mon, May 11th, 2020

China anunță primul caz de COVID-19 la Wuhan din 3 aprilie

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat 14 noi cazuri confirmate de infecție cu coronavirus, cel mai ridicat număr din 28 aprilie și până în prezent. Printre acestea se numără și primul caz înregistrat din 3 aprilie în orașul Wuhan, de unde a pornit pandemia la finalul anului trecut.

În timp ce joia trecută China a anunțat că toate provinciile din țară sunt considerate acum cu risc scăzut, cele 14 noi cazuri reprezintă o creștere foarte mare, comparativ cu ziua anterioară, când a fost raportat un singur caz. Doar în orașul Shulan, din provincia Jilin, din nord-estul țării, au fost înregistrate 11 cazuri, informează Swissinfo.ch.

Autoritățile din Jilin au decis duminică să ridice gradul de alertă din Shulan de la mediu la ridicat.

Noul caz din Wuhan, primul raportat în epicentrul pandemiei din 3 aprilie și până în prezent, este al unei persoane care inițial a fost asimptomatică, potrivit Comisiei Naționale de Sănătate.

Pe lângă focarul de la Shulan și cazul de la Wuhan, celelalte două cazuri au fost „importate”, adică este vorba despre persoane care au călătorit în străinătate și s-ar fi infectat acolo.

Nu au fost raportate noi decese până în prezent, potrivit informațiilor oficiale.

Numărul total de cazuri de COVID-19 confirmate în China continentală a ajuns, astfel, la 82.901, în timp ce numărul total de decese a rămas la 4.633, potrivit Comisiei Naționale de Sănătate.

sursa www.gandul.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved