Chinezii au produs primul avion electric de pasageri – gândul
Fri, Jun 19th, 2015

Chinezii au produs primul avion electric de pasageri

chinezii-au-produs-primul-avion-electric-de-pasageri-18507959

Primul avion electric de pasageri din lume care vizează obţinerea unui certificat de navigabilitate a fost produs de China, anunţă agenţia Xinhua.

Avionul BX1E are o anvergură a aripilor de 14,5 metri şi o sarcină utilă maximă de 230 kg putând zbura la o altitudine de 3.000 de metri.

Încărcarea sa cu energie poate fi efectuată în două ore, permiţând un zbor de 45 de minute cu o viteză maximă de 160 km pe oră.

Avionul a fost proiectat de Shenyang Aerospace University şi de academia de aviaţie Liaoning, iar primele două avioane au fost livrate joi către Liaoning Ruixiang General Aviation Co., Ltd.

Avionul poate fi utilizat pentru operaţiuni de instruire a piloţilor, pentru turism, meteorologie şi operaţiuni de salvare. Preţul comercial al avionului este de aproximativ un milion de yuani (163 mii de dolari). În prezent există deja comenzi pentru 28 de avioane electrice, informează Xinhua.

sursa: jurnalul.ro

Загрузка...

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Andreea says:

    Astia sunt capabili sa mai inventeze inca o planeta Pamant.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved