Claire Underwood: un model pentru toate femeile de afaceri – gândul
Mon, Sep 12th, 2016

Claire Underwood: un model pentru toate femeile de afaceri

De obicei este mai greu pentru o femeie de afaceri sa urce in cariera decat este pentru un barbat. Cu toate ca-n prezent, numarul femeilor de top este mai mare decat a fost inainte, nu sunt suficiente femei de afaceri care sa serveasca drept modele eficiente pentru cele care vor sa le calce pe urma.

Ce faci cand nu ai undeva in apropierea ta un astfel de model? Te uiti la cat mai multe episoade din „House of Cards”. Personajul principal al serialului este Frank Underwood, interpretat magistral de Kevin Spacey, dar Claire Underwood (Robin Wright) nu este cu nimic mai prejos.

Acest tip de femeie, care pare aproape imbatabila, ar putea trai momentan doar intr-o lume fictiva, o lume in care ne-ar placea sa traim si noi la un moment dat. Si tocmai de aceea femeile de afaceri, dar si barbatii, ar trebui sa ia notite de la Claire Underwood. De ce? Am gasit cateva motive intr-un articol de pe nextshark.com!

Claire Underwood intelege ideea unui parteneriat

Claire si Frank formeaza cuplul perfect… in afaceri. Chiar daca intre ei exista infidelitati, certuri, neintelegeri, Claire ii va fi mereu loiala lui Frank. Cei doi sunt deschisi si sinceri unul cu altul, fara nicio exceptie. Iar aceasta comunicare si intelegere ii ajuta sa aiba o coordonare perfecta in viata lor personala si profesionala. Cand isi seteaza un tel impreuna sunt de neoprit.

Nu renunta niciodata

Atunci cand o strategie nu-i functioneaza nu da bir cu fugitii. Ea gaseste intotdeauna un alt mod de a-si atinge scopul. Chiar si atunci cand a fost fortata sa organizeze un eveniment de caritatea pe treptele unui hotel in care nu i s-a permis accesul, ea a profitat de asta pentru a atrage totul in favoarea ei. Renuntarea este inacceptabila si nu o opțiune, in timp ce multi antreprenori ar renunta dupa un esec, Claire Underwood ramane stoica, pe pozitii, asa cum ar trebui sa fie toate femeile de afaceri.

Are un stil vestimentar impecabil

Femeile de afaceri sunt adesea criticate pentru aleg fie tinute foarte sexy, fie outfituri masculine. Claire Underwood a gasit echilibrul perfect intre feminitate si rigoare, un stil care ar trebui luat de exemplu la locul de munca. Tinutele ei sunt elegante si feminine, compuse din piese de calitate, iar coafura ii confera un subtil touch androgin intregii aparitii. Nu este niciodata docila, dar vorbeste cu un profesionalism gratios. Un amestec de stil cu un strop de masculinitate este reteta prin care femeile de afaceri pot obtine rapid respectul si puterea la care viseaza.

Este maestra manipularii

Manipularea inseamna pana la urma cum vinzi ceea ce stii. Pentru a-si atinge obiectivele, Claire isi vinde istet know-how-ul ei pentru a obtine ceea ce are nevoie. Un as al manipularii poate vinde ceva cuiva care nici macar nu are nevoie sau nici macar nu stie ca va cumpara. Un antreprenor de sex feminin se confrunta cu aceeasi provocare – trebuie sa-i convinga pe ceilalti ca au o nevoie pe care inca nu au constientizat-o.

Claire Underwood este umana

In timp ce toate aceste atribute o fac pe Claire Underwood o femeie uimitoare si de succes in alte parti ale vietii ei este om… Claire nu se ascunde mereu in spatele unei masti de fier, ci lasa din cand in cand sa i se vada defectele care o umanizeaza. In schimb, ea foloseste aceste lucruri in avantajul ei, pentru ca nu conteaza cat de puternica esti, este important sa amintesti celorlalti ca esti si un om minunat. Claire este pasionala, emotionala si are nevoie de afectiune la fel ca restul dintre noi. Dar acestea sunt toate calitati care-i permit sa-si atinga potentialul maxim.

Daca te vei uita la House of Cards vei observa ca nici Claire si nici Frank nu joaca mereu corect. Vor avea parte de niste dispute pe care nu le-am recomanda sa le iei drept model. Iar Claire va avea de cateva ori tendinta sa mearga un pic prea departe pentru a obtine ce-si doreste. Dar per total eu una cred ca ea poate fi un bun punct de plecare pentru orice femeie de afaceri care-si doreste un model puternic.

sursa: www.andreearaicu.ro, Foto: cinemagia.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
... ...
All Rights Reserved