Comediile romantice te fac o persoană mai bună – gândul
Wed, Dec 6th, 2017

Comediile romantice te fac o persoană mai bună

Îți plac comediile romantice? Ei bine, atunci ai toate șansele să fii o persoană bună, cel puțin dacă asculți ce spun oamenii de știință.

Un nou studiu dezvăluie că oamenii care se uită des la comedii romantice au toate șansele să devină mai sensibili și mai deschiși la problemele și nevoile celor din jur.

87 de studenți au fost implicați într-un experiment în care, timp de 5 săptămâni, au fost puși să se uite atât la filme romantice, cât și la filme de acțiune pentru ca apoi să le fie analizate 5 valori – loialitate, corectitudine, respectul față de autoritate, puritate și grijă. Psihologul Jonathan Haidt este cel care a interpretat rezultatele.

Obiceiurile de consum ale participanților au fost împărțite în 4 secțiuni – un sfert s-au uitat exclusiv la comedii romantice, un sfert doar la filme de acțiune, iar restul s-au uitat în proporție de 60/40 sau 80/20 la comedii romantice sau acțiune.

Grupul care s-a uitat numai la comedii romantice, datorită nivelului de iubire și afecțiune la care a fost supus, a generat indivizi mult mai sensibili la 4 din cele 5 valori de mai sus (mai puțin la capitolul puritate).

Poate nu ești cel mai mare fan al filmelor băloase și care generează suspine, dar în mod cert au un rol în empatia pe care o dezvolți. Ce zici, le dai o șansă?

Sursa: Noizz.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved