Concept: BMW Rapp, un omagiu adus firmei din care s-a născut BMW – gândul
Wed, Jun 5th, 2013

Concept: BMW Rapp, un omagiu adus firmei din care s-a născut BMW

 

Premergător grupului BMW, nume sub care este cunoscut în întreaga lume constructorul bavarez, un anume inginer din Munchen pe numele său Karl Rapp înfiinţa în 1917 Rapp Motorenwerke GmbH, entitate omagiată în prezent de un designer macedonean.

Dejan Hristov, un designer auto de 30 de ani din Skopje a creat conceptul BMW Rapp ca un semn de respect pentru un mic producător de motoare ce nu s-a bucurat de faima pe care o are astăzi compania care s-a dezvoltat pe fundaţia construită de Karl Rapp.

Conceptul îşi propune să strângă într-un roadster tot ce a reprezentat BMW de-a lungul istoriei în materie de design şi filozofie de companie. Grila frontală este uşor înclinată spre faţă, în buna tradiţie a modelelor din anii 1960-1970, în vreme ce evacuările finale sunt amplasate mai sus pentru un plus de dinamism. Mai mult, felul în care este construită caroseria pune în evidenţă motorul dar şi o serie de trăsături împrumutate din industria aeronautică.

Studiul de design se vrea a fi şi o reinterpretare modernă a liniilor retro elegante care întâlnesc acum elemente futuriste şi tehnologii reinventate: uşile şi capota se deschid în sens invers, ca la unele modele mai vechi BMW iar oglinzile laterale sunt digitale. Mai multe imagini cu conceptul BMW Rapp găsiţi în galeria foto de mai sus.

sursa: www.promotor.ro

Загрузка...

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved