Concluzia surprinzătoare a unor psihologi: studentele care se machiază iau note mai mari la examene – gândul
Tue, Jun 27th, 2017

Concluzia surprinzătoare a unor psihologi: studentele care se machiază iau note mai mari la examene

Psihologii de la două universităţi de prestigiu au invocat motivul conform căruia machiajul creşte stima de sine a studentelor iar acest lucru ajută la memorie.

Psihologii de la două universităţi de prestigiu au invocat motivul conform căruia machiajul creşte stima de sine a studentelor iar acest lucru ajută la memorie.

Cercetătorii de la Harvard şi Universitatea Chieti din Italia au realizat un studiu cu participarea a 186 de studente care urmau aceeaşi specialitate, relatează Rador.

Ele au fost împărţite în trei grupe, una dintre condiţiile fiind ca acestea să aibă un IQ asemănător. Fetele din primul grup s-au fardat, cele din grupul al doilea au ascultat muzică, în timp ce restul au pictat. Apoi, ele au fost testate dintr-o carte pe care tocmai o citiseră.

Studentele care se fardaseră au obţinut note cu 10-20% mai mari decât colegele lor din celelalte două grupuri. „Femeile folosesc machiaj pentru a-şi spori stima de sine, ştiind că astfel sunt mai atractive. Fardul le face să se simtă mai bine în condiţii de stres. Emoţiile pozitive cresc accesul la informaţie în minte”, explică cercetătorii în revista „Cogent Psychology”.

sursa: www.descopera.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved