Constatările unui studiu recent te vor surprinde: Cu cât oamenii sunt mai fericiți, cu atât mai simplu se îmbracă! – gândul
 
Fri, Aug 17th, 2018

Constatările unui studiu recent te vor surprinde: Cu cât oamenii sunt mai fericiți, cu atât mai simplu se îmbracă!

Cu cât oamenii trăiesc mai fericit, cu atât mai simplu se îmbracă. La această concluzie neașteptată m-a adus raportul anual al ONU privind nivelul fericirii din lume. 

Începând cu 2011, în fiecare an are loc cercetarea fericirii în lume. Nu râdeți! Oameni de știință calificați au elaborat anumite tehnici pentru a determina obiectiv nivelul bunăstării în diferite țări, precum și părerea lor subiectivă despre cât de bună le este viața. După asta compară datele și formează un rating al țărilor după nivelul de fericire a cetățenilor.

În anul 2017 așa arăta Topul celor zece cele mai fericite țări:

1.Norvegia
2.Danemarca
3.Islanda
4.Elveția
5.Finlanda
6.Olanda
7.Canada
8.Noua Zeelandă
9.Australia
10.Suedia

Aceleași țări, doar că schimbându-se cu locul, au fost în fruntea clasamentului și în anii trecuți.

Știți ce au în comun aceste țări? Înafară de faptul că acolo este un nivel de trai foarte înalt, standarde minunate sociale și în genere aproape comunism (în sensul bun al cuvântului)? Atitudinea simplă și lipsită de lux, pe care o au locuitorii față de haine și stil.

Țările care dictează ultimele tendințe de modă, pe străzile cărora fotografii captează cele mai stilate ținute; țările în care fiecare a doua studentă arată precum o icoană a stilului – se află mai jos de poziția 40 în ratingul fericirii mondiale. Franța este poziționată pe locul 32, Spania pe locul 37. Italia, unde chiar și nou-născuții (indiferent de sex) știu, cum să-și suflece blugii corect – se află tocmai pe locul 50!

Dar ce se întâmplă în țările fericite? Acolo nimeni nu își bate capul cu câți milimetri să își suflece pantalonii. Oamenii poartă ceea, în ce se simt confortabil și nu prea le pasă cât de stilat arată. Blugi, maiouri, adidași, hanorace și scurte. Prin Danemarca sau Olanda merge înaintea ta un cuplu și nu prea înțelegi care din ei este băiat și care fată, atât de asemănător sunt îmbrăcați.

Unii bărbați cunoscuți de ai mei ar fi foarte nemulțumiți de felul cum arată femeile din Suedia, de exemplu. ,,Nu ai la ce te uita”, – ar spune ei. Dar iată în ce constă paradoxul, conform rezultatelor Suedia este o țară foarte fericită. Deci, aceste femei nu se simt nefericite din cauza că nu poartă fuste – creion și nu aleargă dis-de-dimineață la serviciu pe tocuri de 10 cm, cu coafură și machiaj. Mai mult de atât, bărbații din aceste țări la fel nu suferă de insuficiență de fericire din cauza că femeile lor nu arată 24/7 ca un model la expoziția industriei de modă.

Poate, nu este neapărat să urmezi tendințele modei și să îți alegi fusta corect după siluetă pentru a fi fericită?

Poate, poți fi fericită și în haine simple? Posibil, atunci când omul se simte fericit, protejat și liniștit, atunci când nu trebuie să dovedească ceva, cuiva și să își demonstreze statutul (deseori imaginar) – acest om în hanorac și blugi se simte comod și se bucură de viață.

sursa eushtiu.com foto Inc.com

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Tatiana says:

    Cine a scris acest articol este un analfabet(a)! Voi verificați ceea ce publicați? Sunteți jalnici! Rușine!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved