Copiii care sunt iubiți devin adulți care știu să iubească – gândul
 
Sat, Nov 10th, 2018

Copiii care sunt iubiți devin adulți care știu să iubească

Să-ți iubești copilul e o stare, e o necesitate și o obligație, până la urmă. Felul în care îl iubești va rămâne ca o amprentă pe amintirea lui, va influența atitudinea și gesturile lui în viitor, va fi ca o reflecție pentru comportamentul lui de mai departe. Părinții care nu-și iubesc copiii sunt de câteva ori lași: o dată pentru că nu au știut că un copil înseamnă responsabilitate, de două ori pentru că nu și-au dat seama cine ar putea deveni acest copil dacă e ignorat și încă o dată pentru că așa distrug o întreagă generație care va urma.

Dincolo de trăsături și tipuri de comportament pe care copilul le preia genetic de la părinți, este starea firească a lucrurilor: un tată și o mamă fie oferă pe deplin copilului dragoste și grijă, fie nu-i oferă deloc. Stări trăite pe jumătate nu există în acest caz: nu ai cum să zici că-ți iubești copilul moderat. El poate fi doar sensul vieții tale, altfel, tu ești un nemernic și uiți de el. Mi-e jale de ultimii.

Să-ți iubești copilul. Să-i oferi încredere și să-l îndrumi corect. Pentru că acest copil te vede ca pe un exemplu și pentru că tot el, atunci când va ajunge mare, va găsi potrivit să-și educe copiii așa cum l-ai educat și tu. Va iubi așa cum a văzut dragostea în familia lui și va oferi atâta afecțiune câtă i-au oferit când era mic. Excepții sunt puține. Prea puține. Ești părinte și ești responsabil de puiul de om care are nevoie de tine. Fii alături, oferă, iubește.

sursa devorbacutine.eu

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved